»Динамо» (U-15): шлях до чемпіонства

»Динамо» (U-15): шлях до чемпіонства

Минулого тижня завершився фінальний турнір Дитячо-юнацької футбольної ліги України серед футболістів 14-17-річного віків. Динамівські команди виступили по-різному. Так, команда U-16 посіла п’яте місце, хлопці 1994 року народження завоювали «бронзу», сімнадцятирічні динамівці задовольнилися другим місцем, а от хлопці з U-15 стали чемпіонами в своїй віковій групі.

Їх суперником у фіналі був донецький «Шахтар», і юні динамівці здобули впевнену перемогу з рахунком 2:0. Розповісти про своїх підопічних і про те, як їм вдалося досягти такого успіху, ми попросили старшого тренера команди U-15 Павла Кикотя:

- Розповідати особливо нема чого. Хлопці – молодці, виконали ті настанови, які ми їм давали перед кожною грою. У своїх підопічних я був упевнений, як у самому собі. З групою цього віку я працюю протягом року, тож за цей час встиг зрозуміти, що вони із себе представляють і на що здатні. Можу сказати, що ми справді зростаємо в спортивному плані. Всі діти дуже старанні, і, що найголовніше, – навчені. У них вже є бажання постійно перемагати і чогось досягати, причому як у футболі, так і в повсякденному житті. Дай боже, щоб це прагнення у них не зникало і надалі. У певні періоди нам, звичайно, було непросто, але без труднощів немає просування вперед.

- Тобто, із самого початку ви налаштовувалися тільки на перемогу?

- Звичайно. Адже в системі «Динамо» будь-який інший результат розцінюється як невдача. Цю перемогу в клубі сприйняли як належне. Якщо ми беремо участь в якомусь турнірі – відповідно, ми зобов’язані його виграти. Але я не хотів би на цьому зациклюватися, адже найголовніше в дитячо-юнацькому футболі – це виховати футболістів високого класу для першої команди. Тим паче, що в нас для цього є всі умови.

- Ваші підопічні лише одного разу зіграли внічию проти BRW-BIK − 0:0, а в решті матчів упевнено перемогли. Чому не вдалося здолати суперника в першому груповому поєдинку?

- У цьому матчі через дискваліфікацію не зміг взяти участь наш форвард Віталій Квашук, який згодом став найкращим нападником турніру, та й суперник зіграв грамотно, відійшов всією командою до оборони. Наклав свій відбиток і фактор першої гри – хлопці трохи нервували, поспішали, оскільки дуже хотіли перемогти. У тому матчі нам не вистачило спокою і холоднокровності.

- У решті поєдинків хлопці діяли набагато впевненіше?

- Так, вони повірили в свої сили після першого тайму гри з «Дніпром». Ми програвали 0:1, тож у перерві хлопцям довелося нагадати, хто ми, звідки і для чого сюди приїхали. Після цього я зрозумів, що їх не зупинити. У другому таймі ми забили чотири м’ячі, а в наступному матчі з одеською ДЮСШ №11 мали вигравати з великим рахунком, щоб випередити BRW-BIK за різницею забитих і пропущених м’ячів. Це вдалося зробити – ми перемогли 3:0.

- Фінал із «Шахтарем» був таким же принциповим, як і протистояння перших команд?

- Звичайно. Особлива напруженість і непоступливість таких матчів розповсюджується навіть на наймолодші команди, незалежно від того, на якій стадії вони зустрічаються. Отже нам було вдвічі приємно обіграти гірників.

- Хто з хлопців краще за всіх проявив себе під час фінального турніру?

- Я би не хотів когось виділяти, щоб нікого не образити. Всі зіграли блискуче, у мене ні до кого немає претензій. Про це свідчить і той факт, що ми забили дев’ять м’ячів і пропустили лише один. Звичайно, траплялися помилки, але в бажанні перемогти нікому не можна відмовити.

- Ви якось заохотили хлопців за перемогу?

- Так, дозволив їм з’їсти по пачці морозива (сміється).

- Які плани на міжсезоння?

- Відразу після закінчення турніру старший тренер збірної України 1993 року народження викликав п’ятьох наших хлопців до табору юнацької збірної: Антона Браткова, Рудольфа Сухомлинова, Романа Дзюбинського, Андрія Єфремова й Віталія Квашука. Вони відразу вирушили на збір до Алушти, де пробудуть до 11-го липня. Збір носитиме ознайомлюючий характер, оскільки проводиться вперше із хлопцями цього віку. У решти футболістів розпочинаються канікули, під час яких вони проходитимуть оздоровлення, їздитимуть до таборів і відпочиватимуть від школи. А збираємося ми в серпні в учбово-спортивному таборі, де готуватимемося до нового сезону, початок якого заплановано на перші вихідні вересня.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер