„Динамо” посилять колумбійці

„Динамо” посилять колумбійці

У останній день європейського трансферного вікна ФК „Динамо” посилилось колумбійськими футболістами – 24-річний нападник Хосе Морено та 20-річний півоборонець Харрісон Отальваро на засадах оренди до кінця року виступатимуть за київський клуб. Якщо гра колумбійців задовольнить Анатолія Дем”яненка, після закінчення строку оренди ФК „Динамо” матиме першочергове право на укладання контракту з гравцями.

Влітку ігрові лінії „Динамо” виглядали вельми збалансованими. Не викликали питань півоборона та напад – в десяти офіційних матчах липня та серпня місяців команда забила 31 м”яч! Анатолій Дем”яненко полюбляє повторювати, що посилюватись висококласними гравцями ніколи не пізно. Оцінити ігрові та функціональні якості Хосе Морено тренерський штаб зміг упродовж останніх п”яти днів. Весь цей час колумбієць тренувався разом з основним складом „Динамо” і справив вельми приємне враження на тренерський штаб.

Ось як прокоментував манеру гри Хосе Морено спортивний директор клубу Леонід Буряк: „Колумбієць технічний, швидкий та наполегливий. Дивлячись на його дії, одразу згадуєш знаменитого камерунця Самюеля Ето”О. В Колумбії Хосе результативно грав за клуби вищої ліги „Міллонаріос” та „Амеріка да Калі”, залучався до національної збірної. Ми сподіваємось, що придбання нападника, на якого окрім нас претендували імениті європейські клуби, виправдає себе вже цього року”.

Хосе Морено (Колумбія)
Центральний нападник
Народився 10 вересня 1981 року
Зріст 185 см, вага 73 кг.
Виступав за команди «Міллонаріос» та «Америка да Калі» (обидві - Колумбія).

Посилити середню ланку „Динамо” має один з найкращих молодих плеймейкерів Колумбії Харрісон Отальваро. 20-річний футболіст є гравцем молодіжної збірної Колумбії, у складі якої брав участь у фінальному турнірі ЧС-2005 (U-20). Харрісон виокремлюється гарним баченням поля, точним пасом, витонченою технікою. За останні три сезони у вищій лізі чемпіонату Колумбії у складі „Америка да Калі” Отальваро зіграв 35 матчів, забив 4 м”ячі.

Харрісон Отальваро (Колумбія)
Поівоборонець, плеймейкер
Народився 28 лютого 1986 року.
Зріст 179 см, вага 72 кг.
Останні три сезони виступав за команду «Америка да Калі» (Колумбія).
Гравець молодіжної збірної Колумбії.

Президент ФК „Динамо” Ігор Суркіс покладає великі надії на колумбійських новачків: „Ми уважно стежили за обома гравцями і прийняли рішення, про яке, сподіваюсь, не пожалкуємо. Прикро, звичайно, що наші колумбійські легіонери найближчими місяцями не зможуть зіграти в чемпіонаті України, але є всі підстави розраховувати на них в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Хоча, в цьому вирішальне слово за головним тренером. Мені імпонує принцип Анатолія Дем”яненка ставити до основи тих, хто кращий на сьогоднішній день”.

Одразу після підписання контрактів новачки визначились з ігровими номерами: Хосе Морено виступатиме з цифрою 11 на спині, а Харрісон Отальваро одягне футболку з номером 2.

Прес-служба ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер