»Динамо» в 1/8 фіналу Кубка України: лише дві невдачі

»Динамо» в 1/8 фіналу Кубка України: лише дві невдачі

У середу, 27 жовтня, «Динамо» побореться з ПФК «Севастополь» за путівку до чвертьфіналу Датагруп-Кубка України з футболу.

Двічі в історії проведення національного Кубка «Динамо» не змогло подолати стадію 1/8 фіналу. Сталося це на зорі існування українського футболу. У сезоні 1993/1994, коли «біло-сині» за підсумками двох матчів (0:0 на виїзді, 1:1 удома) сенсаційно поступилися «Вересу» із Рівного, а трьома роками пізніше на виїзді програли в серії пенальті вінницькій «Ниві» (основний час – 0:0)

Загалом із 19-ти розіграшів «Динамо» 18 разів виступало в 1/8 фіналу. «Пропуск» стався в сезоні 2000/2001, коли підопічні Валерія Лобановського на більш ранній стадії програли в серії пенальті «Спартаку» із Сум. Десять разів нашій команді в 1/8 фіналу протистояв представник елітного вітчизняного дивізіону. Двічі суперником нашої команди був харківський «Металіст», з усіма іншими жереб зводив лише по одному разу.

Що стосується статистичних даних, то загалом на цій стадії національного Кубка «Динамо» провело 25 матчів. 20 поэдинків завершилися перемогою «біло-синіх», лише одного разу успіх святкував суперник нашої команди (запорізьке «Торпедо», після виїзної поразки 0:2, вдома виграло з мінімальним рахунком 1:0), ще в чотирьох поєдинках переможця визначити не вдалося. У ворота суперників було забито 50 м'ячів, пропущено – лише вісім.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер