»Динамо» в серпні: п'ять перемог поспіль

»Динамо» в серпні: п'ять перемог поспіль

Серпень ознаменувався для «Динамо» багатьма радісними моментами. Це і вихід до групового турніру Ліги чемпіонів, і впевнені перемоги в національному чемпіонаті, й осічки головного конкурента у внутрішніх змаганнях – донецького «Шахтаря».

Хоча розпочинався місяць – гірше не придумаєш. Після домашньої поразки від «Металіста» (до речі, харків'яни другий сезон поспіль обігрують «Динамо» в Києві…) на гравців «Динамо» посипався шквал критики. Негативний настрій серед фахівців і вболівальників лише посилився після повторного матчу 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти ірландської «Дрогеди» (особливо запам'яталися всім нервові останні хвилини поєдинку на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, коли кияни двічі були близькими до поразки від скромного клубу з Туманного Альбіону) і в чемпіонаті України проти полтавської «Ворскли». Але підопічні Юрія Сьоміна змогли зробити висновки зі своїх же помилок – і, як результат, видали серію з п'яти перемог поспіль.

Окремо від усіх, звичайно ж, стоять перемоги в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів над принциповим суперником – московським «Спартаком» (двічі по 4:1), але й не варто применшувати важливість вікторій у національному чемпіонаті, одна з яких була здобута над нинішнім лідером – донецьким «Металургом».

Всього в серпні «Динамо» провело 8 матчів. П'ять перемог на рахунку нашої команди, одна перемога дісталася супернику (харківському «Металісту»), і ще два матчі було зведено до нічиєї. Різниця м'ячів при цьому – 18:8 на користь «Динамо».

Найкращим бомбардиром серпня став Ісмаель Бангура – на його рахунку сім м'ячів. Тривалий час гвінейський нападник не міг забити свій перший м'яч у сезоні, і лише в матчі 4-го туру чемпіонату України, в якому «Динамо» їздило до Полтави в гості до «Ворскли», Ісмаелю нарешті вдалося зняти прокляття з воріт суперників динамівців. З того самого матчу – а пройшло вже шість поєдинків – Бангура не йде з поля без забитого м'яча!

На один забитий м'яч менше в Артема Мілевського. Проте, завдяки хорошій результативності в липні, на даний момент Артем залишається найкращим бомбардиром команди в нинішньому сезоні. Олександр Алієв з трьома м'ячами замикає трійку голеадорів. Також по одному м'ячу на рахунку Тіберіу Гіоане і Мілоша Нінковича.

Сподіваємося, що переможна серія продовжуватиметься якомога довше, а динамівці радуватимуть своїх уболівальників новими подвигами бомбардирів. Нам є до чого прагнути…

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер