»Динамо» в Бельгії: чи буде перша перемога?

»Динамо» в Бельгії: чи буде перша перемога?

У вівторок після обіду делегація «Динамо» прибула до невеликого за європейськими мірками містечка Гент. Увечері на гравців і тренерів чекає тренування на стадіоні «Жюль Оттен», а завтра – матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти «Гента».

Нагадаємо, що перший поєдинок команд, який відбувся тиждень тому в Києві на стадіоні «Динамо» ім.Валерія Лобановського, закінчився переконливою перемогою київської команди з рахунком 3:0. Голи на рахунку Ярмоленка, Шевченка і Зозулі. Гру динамівці провели в такому складі: Бойко, Сильва, Бетао, Вукоєвич, Шевченко – кап, Ярмоленко, Мілевський (Бертольйо, 50; Алмейда, 90), Михалик, Гармаш, Маграо, Єременко (Зозуля, 76).

Історія виступу «Динамо» в єврокубках нараховує 45 років. За цей час команда сім разів перемагала суперника в першому матчі з різницею у три м’ячі і в усіх випадках доводила справу до логічного завершення:

1975 рік. ПСВ «Ейндховен» (3:0, 1:2)
1975 рік. «Акранес» (3:0, 2:0)
1976 рік. «Партизан» (3:0, 2:0)
1985 рік. «Рапід» (4:1, 5:1)
1986 рік. «Дукла» (3:0, 1:1)
1990 рік. «Баник» (3:0, 1:1)
2008 рік. «Спартак» (4:1, 4:1).

Лише двічі до сьогоднішнього дня єврокубковий жереб зводив «Динамо» з бельгійськими командами. У кожному з випадків це був найтитулованіший клуб країни – «Андерлехт». В обох поєдинках у Бельгії «Динамо» поступалося з однаковим рахунком 2:4. Що ж, тепер чекаємо від команди Валерія Газзаева не лише виходу до плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів, але й першої в історії перемоги на бельгійській землі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер