«Динамо» в єврокубках навесні: шанс покращити клубний рейтинг

«Динамо» в єврокубках навесні: шанс покращити клубний рейтинг

Пробившись у групову стадію Ліги чемпіонів (отримано чотири очки) і здобувши там одну перемогу (над «Динамо» Загреб 2:0, два очки), двічі зігравши внічию (c «Порту» 0:0, одне очко, «Динамо» Загреб 1 : 1, одне очко) і зазнавши три фіаско (ПСЖ 1:4. 0:2, «Порту» 2:3), «Динамо» в шести матчах зуміло набрати вісім залікових балів.

Також, до коефіцієнта клубу в сезоні додається 20% коефіцієнта національної асоціації (країни), який на момент завершення групових турнірів Ліги чемпіонів та Ліги Європи в України дорівнював 8.833 очка. Це означає, що до восьми очок, набраних «Динамо» в поточному розіграші Ліги чемпіонів, необхідно додати ще й ці додаткові 1.766 очка.

Таким чином, у нинішньому євросезоні поточний коефіцієнт киян дорівнює 9,766 очка, що є 20-м показником в загальному рейтингу УЄФА за останні п'ять сезонів (67,584 бала).

Хто ж основні конкуренти «Динамо» за місце в топ 20-ці? Перш за все це пітерський «Зеніт», який кваліфікувався до Ліги Європи (23-е місце, 66,233 пунктів) і французький «Парі Сен-Жермен», який продовжує виступ у Лізі чемпіонів (24-е місце, 65,466 очок) та італійський «Ювентус» (25-е місце, 65,096 балів).

У свою чергу головним об'єктом переслідування «біло-синіми» є англійський «Манчестер Сіті», що йде зараз 19-м (69,535 бала).

Нагадуємо, що суперник нашого клубу визначиться 20 грудня, коли відбудеться жеребкування раунду плей-офф другого за значущістю клубного змагання на континенті.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер