»Динамо» в Іспанії. Акцент на максимальну віддачу

»Динамо» в Іспанії. Акцент на максимальну віддачу

Перший повноцінний тренувальний день у Марбельї пройшов за робочої обстановки. Ясна сонячна погода, що панує на південному узбережжі Піренейського півострова, як би «запрошує» всіх людей ніжитися під променями сонця та насолоджуватися відпочинком. Утім, це не стосується футболістів «Динамо». Підготовчий етап поступово наближається до фінішної прямої, і не за горами матчі з «Бешикташем», якими динамівці офіційно розпочнуть нинішній рік.

Основна частина ранкового тренування була присвячена фізичним та біговим навантаженням – розминка, біг із перешкодами, спринт і т.д. Виконуючи один із маневрів, посковзнувся на мокрому газоні Гусєв. «Олеже, змінюй шипи!» – жартома, зробив зауваження півзахиснику Юрій Сьомін. Кожну вправу необхідно виконувати максимально швидко. «Це не прискорення, хлопці. Швидше потрібно!» – підганяє підопічних головний тренер, вимагаючи повного викладення в кожному епізоді. Навіть у звичайному «квадраті» тренерський штаб ставить перед футболістами максимальні завдання – активно переміщатися, йти у відбір, віддавати точні паси партнерам і т.д

Тренувальне заняття «Динамо» відвідали представники дитячо-юнацьких шкіл Іспанії. Молоді тренери сумлінно записували всі вправи на відеокамеру, переймаючи досвід досвідченого динамівського наставника. Хто знає, можливо в майбутньому комусь з їхніх вихованців вдасться заявити про себе на повний голос у великому футболі.

Окремо від партнерів працює Горан Попов. Намотуючи кола навколо поля і виконуючи вправи з фітнесу під керівництвом Вінченцо Пінколіні та клубного лікаря, Андрія Шморгуна, футболіст понуро поглядає на своїх партнерів. Завзятість, із якою Горан виконує всі вимоги, не дозволяє засумніватися в тому, що повернення захисника до загальної групи вже не за горами.

Вечірнє тренування було побудоване виключно на роботі з м’ячем. Спочатку – на техніку у трійках, прийом і передачу м’яча по черзі кожному з партнерів, потім – відпрацювання тактичних дій в ігрових серіях. Зокрема, традиційному протистоянні «синіх» та «зелених». Одна з команд атакувала на двоє маленьких незахищених воріт, розташованих на флангах за центральною лінією, інша, відповідно, на стандартні, в яких поперемінно стояли Кичак та Бойко. Всі м’ячі у тренувальному поєдинку забивалися виключно в маленькі ворота. В умовному першому таймі відзначилися Мілевський та Алмейда, а після нетривалої перерви та зміни напряму атак на завершальній стадії вже досягли успіху «сині». Активним був Кравець, який записав на свій рахунок гол і результативну передачу на Реброва, ще одним голом відзначився Гармаш.

На завтра у «Динамо» запланований контрольний матч. Оскільки «Спарта» відмовилася від спарингу з нашою командою, пояснивши своє рішення великою кількістю травмованих футболістів (до того ж завтра пражани проведуть матч у рамках Marbella Cup із дніпропетровським «Дніпром» – прим.), підопічні Юрія Сьоміна поміряються силами із «Зестафоні». Грузинський клуб знайомий українським прихильникам футболу за матчами із львівськими «Карпатами» в рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи в нинішньому сезоні (львів’яни здобули дві мінімальні перемоги й вийшли до раунду плей-офф, де зустрілися з турецьким «Галатасараєм» – прим.). Матч відбудеться на полі «Marbella Football Centre», початок – о 19:00 за київським часом.

Дивіться фотогалерею

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Іспанії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер