«Динамо» в Іспанії: практика та теорія

«Динамо» в Іспанії: практика та теорія

Хоча першочергове планувалося провести два заняття, згодом Сергій Ребров зі своїми асистентами вирішили замінити вечірній виїзд до Marbella Football Center теоретичним заняттям у готелі.

Ранкове тренування не для всіх було однаковим. Ті футболісти, які мали у переможному матчі із «Сувон Самсунг Блувінгз» більше ігрового часу, трохи розім’ялися, після чого пограли в улюблену гру більшості футболістів – теніс-бол, перебиваючи м’яча через натягнуту сітку. Поділившись чотири на чотири, одна команда зібрала у своєму складі виключно українців (Хачеріді, Рибалка, Яковенко та Буяльський), іншу же склала так звана «збірна світу» (Драгович, Гонсалес, Віда та Данило Сильва). Чи то українці не налаштувалися належним чином, чи то зірки на небі не так зійшлися цього дня, але Драгович та компанія доволі легко обіграли їх – 2:0 за партіями.

Інші ж футболісти мали повноцінне тренувальне заняття. Виконавши розминку та комплекс стрибкових вправ, гравці приступили до відпрацювання ударів по воротах з різних позицій та ніг. Для цього по всій ширині поля було встановлено безліч бар’єрів, фішок та стійок, і лише після подолання всіх «перешкод» можна було від душі прикластися до м’яча. Емоцій було безліч, і особливо активними у цьому компоненті були іспаномовні гравці – Мігель, Антунеш, Мораес, супроводжуючи кожен влучний удар радісними криками. От так би й із «Манчестер Сіті»…

Після невеличкої перерви, аби футболісти могли попити води, тренерський штаб поділив їх на дві команди для проведення двохсторонньої гри. У складі «зелених» грали Бурда, Макаренко, Петрович, Гусєв, Яремчук, Мігель, Андріївський та Мораес, а «синю» команду склали Ягодінскіс, Корзун, Антунеш, Сидорчук, Мякушко, Гармаш, Теодорчик та асистент головного тренера Федоров.

«Навіть коли ви граєте вісім на вісім, уявляйте, що це справжня гра, й намагайтеся витримувати власні позиції», – із таким побажанням від Сергія Реброва й розпочався спаринг «зелених» та «синіх». У першому таймі захист був кращим за напад, тому команди обмежилися лише одним голом на двох – відзначився Андрієвський. А от після паузи м’ячі залітали до воріт, немов із рогу достатку. От тільки цього разу вправнішими в завершальній стадії були вже «сині» – на їхні шість голів (Гармаш-2, Сидорчук, Мякушко, Корзун, Теодорчик) «зелені» відповіли лише одним (Мораес).

Футболісти буквально сприйняли слова головного тренера, й на кожному клаптику поля точилася справжня боротьба. Із непідробною цікавістю спостерігали за двосторонкою й футболісти, не задіяні в ній. «Станіславовичу, а чому ми не граємо так, 11 на 11, коли тренуємося в повному складі?» – звернувся Хачеріді до Сергія Реброва, не відводячи погляд від поля. «Учора ж грали 11 на 11, із корейцями. Тобі мало?» – посміхнувся у відповідь головний тренер.

Після обіду кожен футболіст мав вільний час, яким розпорядився на власний розсуд, а ввечері, окрім теоретичного заняття, усі українці вболівали за національну збірну, яка виступає на чемпіонаті Європи з футзалу. На жаль, у чвертьфінальному матчі із Сербією наші співвітчизники, незважаючи на відчутну перевагу, не порадували, пропустивши вирішальний м’яч на останній секунді (!) зустрічі, й припинили боротьбу за нагороди європейської першості. Залишається сподіватися, що влітку у Франції національна команда під керівництвом Михайла Фоменка виступить не гірше за своїх колег, а, можливо, й перевершить їхнє досягнення.

* дивіться фоторепортаж цього дня тренувань на офіційній клубній сторінці у Facebook

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер