«Динамо» в Іспанії. Тактичні вправи

«Динамо» в Іспанії. Тактичні вправи

Тренерський штаб вирішив змінити розклад. Так, у першій половині дня футболісти відпочивали в готелі, а до тренувального центру вирушили після обіду. Щоправда, виїзд затримався на півгодини від наміченого часу, оскільки гравці мали теоретичне заняття в конференц-залі. Із корисною інформацією приїхав із Манчестера наставник молодіжних команд Вікенте Гомес, який побував за дорученням тренерського штабу на недільному поєдинку «Манчестер Сіті» проти «Тоттенхема», й розповів про побачене спочатку своїм колегам, а потім доніс футболістам.

Приїхавши до Marbella Football Center, динамівці, як виявилося, стали єдиними, хто вирішив потренуватися вівторковим вечором. Чесно кажучи, незвично було бачити навколо порожні зелені поля, на яких зазвичай в інші дні тренування проводилися різними клубами як зранку, так і після обіду.

Ті футболісти, які швиденько одягнули бутси, мали можливість кілька хвилин пограти у футснукер. Це великий майданчик, так званий збільшений більярдний стіл, і гравці ногами забивають шари у лунки. Найспритнішим виявився Дерліс Гонсалес, який навіть встигнув забити м’яча, але тренери покликали всіх на тренувальне поле й тим самим не дозволили детальніше познайомитися з новим видом .

На зеленому газоні на динамівців чекала звична за останні дні програма. Знову ж таки, аби бігові вправи не були нудними для футболістів, тренерський штаб вигадав кілька варіацій «веселих стартів». Так, приміром, тренер називав певну комбінацію цифр, і гравці, миттєво оцінивши її, долали коротку дистанцію за певним маршрутом, або, наприклад, залежно від того, яку фішку демонстрував наставник, один у парі був «порушником», а інший – «поліцейським», намагаючись наздогнати на десятиметровій відстані. Таким чином, футболісти отримували необхідне навантаження, при цьому все проходило у веселій невимушеній атмосфері.

Перейшовши на велике поле, динамівці багато часу присвятили тактичній підготовці. Зокрема, поділившись на дві команди, відпрацьовували різноманітні варіанти виходу з оборони до атаки, застосування пресингу на чужій половині поля та вихід із нього тощо. Наостанок на вдвічі меншому майданчику, але з великими воротами з обох боків, було проведено двосторонку.

Додамо, що окремо від загальної групи займався Жуніор Мораес. Щоправда, цього разу бразилець не обмежився лише біговими вправами, але й працював із м’ячем. Також усе більші навантаження отримує й голкіпер Олександр Рибка. Якщо раніше він обмежувався статичними вправами, то цього разу навіть витягував м’ячі з кутів воріт у ефектних падіннях.

У середу, 17 лютого, на «Динамо» чекає останній контрольний матч у період зимової підготовки. Суперником нашої команди стане норвезький «Стромсгодсет». Початок гри, яка відбудеться в Футбольному Центрі в Марбельї – о 18.00 за київським часом. У прямій трансляції дивіться спаринг на каналі Динамо Київ у Youtube.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер