«Динамо» в Іспанії. Від теорії до практики

«Динамо» в Іспанії. Від теорії до практики

У Marbella Football Center ще до приїзду «Динамо» було людно. На одному з полів тренувалася жіноча збірна Німеччини, яка приїхала на тренувальний збір у рамках підготовки до фінальної частини чемпіонату світу, який відбудеться влітку цього року в Канаді. Відверто кажучи, поспостерігавши декілька хвилин за тренуванням жінок, за рівнем майстерності та віддачі німкені можуть дати фору деяким професійним футболістам-чоловікам. Недарма вони є дворазовими чемпіонками світу…

Також поряд із динамівцями тренувалися завтрашній суперник – чеська «Вікторія». Видно було, що пльзенці приїхали на тренування ненабагато раніше за динамівців, оскільки в них саме проходила розминка. Була вона доволі оригінальна – чехи влаштували такий собі спортзал під відкритим небом. Склалося враження, що більше двох футболістів не виконували одну й ту ж вправу одночасно. Тут гравець перекочується з одного боку на інший, поряд його партнер долає спротив прив’язаного до попереку тросу, трохи далі двоє футболістів, наполовину присівши, тримають спинами велику кулю, а в двох метрах ще двоє гравців стоять на одній нозі, тримаючи в руці щось на кшталт луку для стрільби. Спостерігати за цим було доволі весело, але якщо подібна практика приносить результат (а «Вікторія», нагадаємо, за останні чотири роки двічі ставала чемпіоном Чехії, а в минулому сезоні виступала в груповому турнірі Ліги чемпіонів – прим.), то чому б і ні…

Але часу заглядатися на тренування інших команд у динамівців не було – потрібно самим готуватися до офіційних матчів, які вже не за горами. Загалом заняття динамівців у тренувальному центрі тривало дві години. Розпочалося все з традиційної розминки, після чого на футболістів чекав ігровий марафон. Усі були поділені на захисників та атакуючих гравців. Перед тим, як постати обличчям до обличчя на полі, всі вони мали стрибнути через великі та маленькі бар’єри, оббігти стійки, після чого протистояли один одному в безпосередній близькості від воріт – двоє захисників намагалися завадити завдати точного удару трьом гравцям атаки, які виконували різноманітні забігання, аби своїми діями заплутати їх.

Попрацювавши над діями в атаці та обороні, футболісти були поділені на три команди, по всім людей у кожній, аби провести міні-турнір на чверть поля зі стандартними воротами. До складу «червоних» увійшли Селін, Хачеріді, Буяльський, Віда, Гусєв, Мігель, Калитвинцев та Хльобас, команду «зелених» склали Антунеш, Бурда, Цуріков, Рибалка, Ленс, Данило Сильва, Беланда та Теодорчик, а за «синіх» грали Бетао, Драгович, Харатін, Кравець, Ярмоленко, Мякушко, Сидорчук та Федоров, який через нестачу гравців доповнив команду. Загалом було проведено дев’ять матчів, по шість кожною командою, до забитого м’яча. За підсумками так званого «групового турніру» найкращі показники виявилися у «зелених» (чотири перемоги, по одній нічиїй та поразці) та «синіх» (дві перемоги, одна нічия, три поразки). Долю фінального матчу на користь «синіх» вирішив ефектний гол Мякушка, який класно зльоту спрямував м’яча в дальній верхній кут воріт.

Після цього динамівці на полі, трохи меншому за стандартне, провели двохсторонку. Тут уже добре проявив себе Ярмоленко – на його рахунку два забитих м’ячі, причому другий після того, як Андрій утік від двох опонентів майже з центру поля.

Ввечері на команду знову чекало теоретичне заняття. Перед наступними спарингами, які відбудуться в найближчі дні, тренерський штаб акцентував увагу футболістів на помилках, яких ті припустилися в останніх товариських матчах, та тактичних моментах, які відпрацьовувалися на тренуваннях та мають бути втілені на полі. Поки в матчах на зборі, а згодом і в офіційних поєдинках.

У вівторок та середу у футболістів «Динамо» знову два ігрових дні. Обидва матчі, проти «Вікторії» та «Академії Пушкаша», відбудуться в Marbella Football Center, тільки на різних полях. Час початку спарингу з чеською командою – о 17:00 (тут і далі вказується київський час). А от час початку матчу з угорцями змінено – замість анонсованих 17:00, команди вийдуть на поле на півгодини пізніше, о 17:30.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер