»Динамо» в Іспанії: часу на відпочинок немає

»Динамо» в Іспанії: часу на відпочинок немає

Переліт із морозного Києва до сонячної Іспанії, де «Динамо» традиційно проводить другий навчально-тренувальний збір під час зимової паузи в чемпіонаті, зайняв трохи більше чотирьох годин. Усі футболісти проводили час по-різному: хтось спав у зв'язку з раннім підйомом (до аеропорту Борисполя клубний автобус прибув о 6:30 ранку), інші спілкувалися в невимушеній обстановці чи вдавалися до читання та перегляду останніх новинок у світі кіно.

Місто Малага, в якому приземлився літак із делегацією «Динамо», зустріло гостей ясною та теплою погодою, температура повітря піднялася до 18-ти градусів вище від нуля. Ступаючи з трапу, динамівцям мимоволі доводилося жмуритися від яскравих променів гарячого піренейського сонця. Трохи менше години в дорозі на комфортабельних автобусах, і ми в Марбельї, в готелі «Guadalpin», який на найближчі два тижні стане для динамівців рідною домівкою.

Часу відпочивати у футболістів практично немає – попереду відповідальні матчі, як на внутрішній, так і на європейській аренах. Тому, незважаючи на стомлюючий переліт, уже за кілька годин динамівці ступили на газон одного з полів знайомого «Marbella Football Centre». Паралельно з тренуванням «Динамо» на сусідньому полі в рамках Marbella Cup зустрічалися «Зеніт» та «Локомотив» із Пловдиву (пітерці в результаті здобули мінімальну перемогу 2:1 – прим.). Зраділи зустрічі колишні партнери по казанському «Рубіну» – Сергій Ребров та Олександр Бухаров, який спостерігав за діями партнерів по команді з трибуни. Але, дружба дружбою, а робота – передусім. За бесідою минуло лише кілька хвилин, після чого необхідно було прощатися.

Що стосується власне тренування, то воно було поділене на дві частини. У першій з них футболісти працювали під керівництвом Вінченцо Пінколіні (а також Реброва, який нарівні з гравцями виконував усі вправи). Хлопцям були запропоновані різноманітні бігові серії – вони мали рухатися як прискорюючись, так і непоспіхом. Нарівні з усіма працював і Андрій Шевченко, який приєднався до команди вже безпосередньо в Марбельї. Усі вимоги виконувалися із завзяттям, і ніхто не намагався сачкувати. Після цього настало найцікавіше. Якими б втомленими не були футболісти після виснажливої бігової роботи, вправи з м'ячем сприймаються «на ура». Ось і в даному випадку тренерський штаб поділив хлопців на дві команди, розмістивши на половині поля двоє великих воріт, а також по двоє маленьких з обох боків. Події в матчі розгорталися стримко, вперед виривалася то одна, то інша команда, але підсумком впертої боротьби, як буває в подібних випадках, стала бойова нічия.

Також стало відомо про можливе проведення на зборі в Іспанії додаткового контрольного матчу. Окрім чотирьох анонсованих спарингів, підопічні Юрія Сьоміна 5-го лютого можуть зіграти із «Зестафоні» (нагадаємо, також цього ж дня заплановано поєдинок зі «Спартою» – прим.), що представляє чемпіонат Грузії. Остаточне рішення про доцільність проведення цього матчу тренерський штаб прийие найближчим часом.

Дивіться фотогалерею

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Марбельї

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер