»Динамо» в Ізраїлі: важлива кожна хвилина

На другий день перебування в Ізраїлі гравці «Динамо» на собі відчули всю красу підготовчого періоду. Два півторагодинні тренування на день, плюс вечірнє теоретичне заняття. Якщо додати до цього необхідні відновлювальні процедури в СПА-центрі й масаж, час залишається лише на їжу та сон. Добре, що умови в готелі «Дан Кейсарія» максимально сприяють раціональному використанню кожної хвилини. Відстань від футбольного поля до корпусу готелю обчислюється кількома десятками кроків, що зберігає такий дорогоцінний час у розпорядку дня. Для порівняння, раніше були випадки, коли кожного дня на дорогу на тренування, а це чотири поїздки на автобусі, йшло не менше двох годин. Про умови і місце перебування динамівців детально зупинимося в наших наступних матеріалах, а поки стисло розповімо про другий тренувальний день.

У суботу вранці до розташування команди прибув Шевченко. Андрій добре провів відпустку, про що говорить його чудовий настрій, незважаючи на тривалий переліт з Нью-Йорку, і красивий загар. Нападник розповів, що відпочинок провів разом із сім'єю на Барбадосі. Поява Шевченка викликала підвищений інтерес збоку місцевих уболівальників, переважно вихідців із країн колишнього СРСР. Динамівець в автографах нікому не відмовляв, охоче фотографувався. Тепер Андрій, через десять років, знову готується до сезону разом з «Динамо».

Уже з перших тренувань Валерій Газзаєв паралельно із вправами на силу, швидкість і витривалість вводить ігрові серії. Вони, звичайно, викликають у гравців найбільший інтерес. Це гра на півполя на стандартні ворота, або з чотирма маленькими воротами, завдовжки близько метра. У них тренер моделює різні поєднання футболістів в ігрових лініях, переглядає у справі молодих виконавців. Більше за інших шансів, як раніше відзначив тренер, закріпитися у складі в Дениса Гармаша. Але і йому, як і решті гравців, потрібно працювати і працювати.

У цілому, Валерій Газзаєв задоволений першими днями збору, про що розповів клубному сайту: «Не вперше до Ізраїлю приїжджає «Динамо», та й я тут був неодноразово. Прекрасна погода, чудові умови. Командав хорошому настрої розпочала підготовку до нового сезону. У гравців позитивні емоції, радує, що немає травмованих. Хлопці достатньо довго відпочивали, близько місяця. Зараз відновлюємо їхній функціональний стан, в основному цьому буде присвячений весь збір. Гравці не перший рік проходять через це. Так закладається основа функціональної підготовки. Усім важко, але потрібно потерпіти. Іншого виходу в нас немає. У планах насичена програма, багато будемо працювати на тренуваннях, а також проведемо три контрольних гри».

У неділю в розпорядку дня в «Динамо» два тренування. У паузі між ними динамівці вирушать до посольства України в Ізраїлі, де зможуть взяти участь у виборах Президента нашої країни. Ексклюзивний репортаж (плюс фото і відео) з виборчої ділянки в Тель-Авіві читайте на клубному сайті.

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Кейсарії (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер