»Динамо» в Ізраїлі: розгромили «Спартак», перемогли ЦСКА…

»Динамо» в Ізраїлі: розгромили «Спартак», перемогли ЦСКА…

Цього матчу багато гравців, що приїхали на збір до Ізраїлю, чекали із нетерпінням. Не отримавши шанс в турнірі Кубка Першого каналу, молодь і повернені з оренди футболісти щосили прагнули справити враження на Юрія Сьоміна в товариському матчі проти ЦСКА. Шанс від тренера отримали всі, питання лише в тому, як їм кожний з гравців скористався...

Цікавою виглядала тактична схема «Динамо». У трьох попередніх матчах в Ізраїлі Юрій Сьомін грав у 4-5-1. Проти армійців номінального нападаючого на полі не було, зате активно працювали атакувальні півзахисники.

Отже, в центрі оборони вийшли Ващук і Хачеріді, на флангах Федорів і Мандзюк. Пару опорних півзахисників склали Гавранчич і Дедечко. На флангах, з акцентом на атаку, працювали Главіна і Бельгазуані. Півзахисники Алієв і Ібричич атакували з глибини поля, встигаючи роздавати паси партнерам і, як виявилось, завершувати атаки.

Прізвище гравця, названого останнім, напевно викликало інтерес у шанувальників футболу. 22-річний півзахисник хорватського «Загреба» і збірної Боснії і Герцеговини Сенідад Ібричич прибув на оглядини до «Динамо» кілька днів тому. Футболіст з хорошими антропометричними даними (зріст 185 см, вага 81кг), швидкий, технічний. У звітному матчі Сенідад забив і віддав результативну передачу. Рішення щодо майбутнього перебування гравця в "Динамо" тренери приймуть найближчим часом, до від'їзду команди з Ізраїлю.

Певні корективи у гри вніс сильний вітер. До речі, в кожному з таймів перемагали команди, які грали «за вітром». Перша гостра атака армійців закінчилася взяттям воріт. Після подачі з кутового м'яч прилетів до воротарського майданчика, де найрозторопнішим виявився Власов – 0:1. Це був один з небагатьох небезпечних моментів у матчі біля наших воріт. Динамівці, хоч і виступали другим складом, на полі були представлені цілком досвідченими футболістами. Наймолодший з них - захисник Євген Хачеріді. Йому минулого літа виповнилося 20 років. Армійці на поле вийшли молодіжним складом, сформованим з випускників клубної школи. Більшості з них ще не виповнилося і двадцяти.

До перерви динамівці грішили індивідуальною грою. Але, трохи «притершись» один до одного, знайшовши собі місце на полі і відчувши партнера, все стало на свої місця. У тому числі й комбінаційна гра.

Другий тайм був багатим на небезпечні моменти біля воріт москвичів. Старався Гавранчич, після ударів якого м'яч двічі потрапляв у каркас воріт. На 51-й хвилині Горан чудовим ударом з двадцяти метрів влучив у стійку, а через десять хвилин, замикаючи головою подачу з кутового Алієва, відправив м'яча в поперечину.

Пристрелявшись, на 65-й хвилині Гавранчич зробив витончений замах, але замість того, щоб пробити по воротах, знайшов у штрафному майданчику вільного Ібричича. Боснієць вийшов віч-на-віч із воротарем і чітко розібрався в ситуації - 1:1. До кінця матчу армійці "підсіли" фізично, перестали чинити належний опір. Не встигаючи за суперниками, в хід пішли дрібні фоли, що часом переходили в грубість. Але все ж таки футболу цього дня було більше. Влад Ващук класно підключився до атаки і пробив з 22-х метрів прямо в хрестовину. Бельгазуані з кута штрафного «клацнув» вище воріт. Високий Хачеріді виграв верхову боротьбу, але не влучив у рамку воріт.

Поставити переможну крапку вдалося гравцю, який більше за все цього хотів. Олександр Алієв весь матч був активний, часто брав ініціативу на себе, неодноразово загрожував воротам. За три хвилини до закінчення зустрічі Ібричич сильно пробив з 22-х метрів, голкіпер парирував м'яча прямо на неприкритого Алієва, який чітко переправив його у ворота - 2:1.

Склад «Динамо»: Луценко (Годзюр, 46), Мандзюк, Ващук, Гавранчич, Хачеріді, Федорів, Дедечко, Ібричич, Бельгазуані, Алієв, Главіна.

Голи: Ібричич (65), Алієв (88) – Власов (10).

У вівторок у динамівців насичений день. Вранці команда проведе тренування, а після обіду відправиться на екскурсію до Єрусалиму.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер