»Динамо» в Лондоні – спроба №3

»Динамо» в Лондоні – спроба №3
Арсен Венгер

У вівторок київське «Динамо» зіграє в Лондоні проти «Арсеналу». Поєдинок, який відбудеться в рамках 5-го туру групового турніру Ліги чемпіонів, очікується шанувальниками обох команд з великим інтересом.

У київської команди не дуже приємні спогади про візити до Лондона. Двічі динамівці грали з «Арсеналом» в рамках групового турніру Ліги чемпіонів в Лондоні, і не змогли здобути перемогу ані на «Уемблі» (в сезоні 1998/1999 команди зіграли внічию 1:1; голами відзначилися Деннис Бергкамп і Сергій Ребров), ані на рідному для лондонців «Хайбері» (у сезоні 2003/2004 «Арсенал» завдяки пізньому голу Ешлі Коула здобув мінімальну перемогу). У вівторок у «Динамо» буде третя спроба засмутити підопічних Арсена Венгера, причому грати командам доведеться знову на іншому стадіоні – «Емірейтс», який було відкрито тільки в 2006 році.

У нинішньому сезоні «Динамо» набрало дуже хорошу форму, впевнено лідируючи в чемпіонаті України і демонструючи непогану якість гри (особливо на тлі провальних трьох сезонів на європейській арені) серед найсильніших команд Європи в Лізі чемпіонів. Тому впоратися «канонірам» із киянами буде непросто. Особливо враховуючи ту ситуацію, яка склалася на даний момент в стані «Арсеналу».

Перш за все, положення в турнірній таблиці аж ніяк не може радувати шанувальників «канонірів». Головний тренер команди Арсен Венгер неодноразово заявляв, що нинішньому складу «Арсеналу» під силу боротися за найвищі місця і в національному чемпіонаті, і в Лізі чемпіонів. Інша справа, що самі «каноніри» є командою настрою, коли перемоги над міцними «Вест Хемом», «Евертоном» і чинним чемпіоном «Манчестер Юнайтед» чергуються з безвольними поразками від новачків прем'єр-ліги – «Халл Сіті» і «Стік Сіті».

Поза сумнівом, невпевнені виступи «Арсеналу» пов'язані і з нестабільністю складу. В першу чергу, через травми, які просто-таки обрушилися на футболістів. Перш за все, це Тео Уолкотт, який створив немало проблем «Динамо» в Києві (про ще одного нападника Едуардо да Сильву ми і не згадуємо – його повернення на поле після важкої травми очікується не раніше початку наступного року). Причому отримав травму Тео не в розташуванні «Арсеналу», а в таборі збірної, що викликало незадоволення збоку Арсена Венгера. У матчі чемпіонату Англії проти «Астон Вілли» травмувався Бакарі Санья, під час останнього поєдинку з «Манчестер Сіті» неприємне пошкодження отримав Коло Туре. Через не футбольні причини до склад не потрапляють Вільям Галлас, який дозволив собі не дуже приємні вислови в пресі з приводу нинішнього положення справ в «Арсеналі», і провідний нападник команди Еммануель Адебайор. У такій ситуації, гадаємо, будь-який тренер схопився би за голову і, цілком можливо, поступився своїм принципам.

Але не Арсен Венгер, який завжди відзначався принциповістю. Кожен сезон, втрачаючи провідних гравців, французький фахівець не бездумно витрачає отримані гроші, а купує футболістів переважно на перспективу. Проте, це не заважає «Арсеналу» кожен рік перебувати серед лідерів прем'єр-ліги і виступати в найпрестижнішому турнірі Європи. Цього сезону в планах у «канонірів» як мінімум повторити успіх 2006 року на європейській арені, коли «Арсенал» дійшов до фіналу Ліги чемпіонів (і поступився іспанській «Барселоні» з рахунком 1:2).

У «Динамо» ж першочергове завдання – вихід з групи. Перемога в Лондоні наблизила б «Динамо» до виконання поставленої мети. Футболісти усвідомлюють це, і зроблять все можливе, щоб порадувати своїх шанувальників хорошою грою і результатом на «Емірейтс».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер