»Динамо» в Марбельї, день перший: готель на вдачу

»Динамо» в Марбельї, день перший: готель на вдачу

На початковому етапі підготовки до другої частини сезону для Юрія Сьоміна важливий кожен день, кожне тренування. Опівдні в п'ятницю літак із делегацією «Динамо» на борту приземлився в аеропорту Малаги, звідки два комфортабельних автобуси доставили гравців, тренерів, обслуговуючий персонал, а також десяток величезних ящиків, доверху упакованих спортивним екіпіруванням, до готелю «Kempinski Hotel Estepona».

В одному з найкращих готельних закладів південного узбережжя Іспанії, з вікон якого в безхмарну погоду в бінокль можна побачити берег африканського континенту, динамівці зайняли два поверхи. До речі, для близько половини гравців цей готель добре знайомий – два роки тому, в лютому 2007, очолювана Анатолієм Дем’яненком команда провела тут збір. Мабуть, підготовка тоді пройшла успішно, якщо в подальші п'ять місяців було здобуто все три українських трофеї.

В двадцяти хвилинах від готелю, біля підніжжя піренейських вершин, розташований найбільший у регіоні тренувальний центр MPFS (Marbella Paradise of Football & Sports). Для підготовки футбольних команд тут створені, без перебільшення, ідеальні умови, що привертає до тутешніх країв багато клубів Європи. Тільки встигнувши вийти з автобуса, на динамівців чекала приємна зустріч. Якраз у цей момент на тренування поспішав... Андрій Воронін. Нападник збірної України у складі німецької «Герти» готується до другого кола чемпіонату. Андрій тепло привітався із динамівцями, отримавши пропозицію зіграти товариський матч. Воронін не без гумору відповів: «Герта» тільки розпочала тренуватися, не хочеться псувати настрій поразкою від «Динамо». Знайшли знайомих у складі німецького клубу Мілош Нінкович і Огнєн Вукоєвич. Екс-югослави обмінялися кількома слів із Марко Пантеличем і Йосипом Шимуничем. Також у Малазі проводять збір німецькі «Борусія» з Дортмунда і «Аугсбург», трохи пізніше під'їдуть «Фіорентина», «Рубін» (із казанцями у «Динамо» запланований спаринг у лютому) та інші клуби.

Дебютне тренування динамівців в Іспанії тривало трохи більше години. Втім, це тільки квіточки. У розкладі дня суботи три тренування! Про те, що в період підготовки доводиться працювати на межі можливостей, нікого з гравців не здивуєш – всі неодноразово, нехай і в різних командах, проходили цей непростий, але вкрай важливий етап. Від того, наскільки добре команда працюватиме найближчий місяць, багато в чому залежатиме успішність виступу в другій половині сезону.

Про хід підготовчого збору «Динамо» в Іспанії стежте з подальших публікацій на офіційному клубному сайті. Поки ж повідомимо, що став відомий час першого контрольного матчу в нинішньому році. Отже, в неділю, 18-го січня, «Динамо» зіграє з клубом третьої німецької ліги «Унтерхахінг». Початок в 17.00 (час київський).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер