»Динамо» в Марбельї, день шостий: тон задає Пінколіні

»Динамо» в Марбельї, день шостий: тон задає Пінколіні

Південне узбережжя країни гордовиті іспанці називають не інакше як «райський куточок». Не одне сторіччя мати віллу біля моря вважалося справою честі для кожної поважаної людини Піренейського півострова. Розмах будівництва припав на останні десять років, коли Хесус Хіль, відомий футбольним уболівальникам як президент мадридського «Атлетико», став мером Марбельї. Про одну з найбагатших і скандальніших людей Іспанії до цих пір, через п'ять років після його смерті, складають легенди. Мешканці провінції Малага з цим не сперечаються, але і мають свою думку. Саме Хіль приніс на їх землю величезні капітали, дав роботу десяткам тисяч людей і зробив узбережжя всесвітньо відомим курортом. Влітку складається враження, що на ньому збирається вся Європа. А от у зимові місяці культурно-розважальне життя в регіоні бере паузу. В цей час бажаними гостями Марбельї стають футбольні клуби, які ведуть підготовку до сезону.

Як раніше повідомляли, місцем дислокації в Марбельї «Динамо» обрало готель «Kempinski Hotel Estepona». У ньому пропонується весь можливий спектр послуг. Найпопулярнішим у футболістів є спа-салон із тренажерним залом, сауною і басейном з гарячою водою. На інше в динамівців просто не вистачає ані часу, ані сил. Після триразових тренувань у гравців одне бажання – швидше дістатися до номера і завалитися на ліжко. Відволіктися від футболу можна за допомогою численних телеканалів і інтернету, проведеного в кожен із номерів. Багато динамівців приїхали із ноутбуками і проводять вечори за спілкуванням за допомогою різних додатків і переглядом сайтів.

Під час січневого збору величезна роль у підготовці команди до сезону відведена тренеру з фізпідготовки Віченцо Пінколіні. Італієць разом із асистентом з Хорватії Борисом Пейреком проводять щоденні цикли спеціальних вправ. У середу ввечері, наприклад, перша третина тренування була прерогативою Віченцо. Спершу гравці долали бар'єри, а потім виконали цикл бігових вправ на короткі дистанції. Щодня Пінко, як люблячи називають його гравці, вигадує щось нове, вміло вносячи різноманітність до монотонних пробіжок, прискорень і стрибків. А веселі підбадьорювання італійця, які він вимовляє різними мовами, піднімають настрій навіть на другій годині заняття. Результати роботи Пінколіні можна буде побачити впродовж сезону. Якщо зможуть гравці фізично витримати тривалу турнірну дистанцію, означає на тренуваннях працювали не дарма, а програма Віченцо була складена вірно.

В середу на вечірньому тренуванні за головного був Олег Лужний. Наставник команди Юрій Сьомін удень вилетів до Валенсії подивитися гру місцевої команди із «Севільєю» в Кубку Іспанії. Менш ніж за місяць «Динамо» і «Валенсія» зустрінуться в рамках Кубка УЄФА, от тренер і скористався хорошою можливістю побачити в справі майбутнього суперника. В четвер уранці Юрій Павлович повернеться до табору «Динамо» в Марбельї. 22-го січня кияни проведуть другий товариський матч – проти норвезького «Вікінга». Початок о 17.00 (час київський).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер