»Динамо» в першому колі: цифри та факти

»Динамо» в першому колі: цифри та факти

Матчем із «Іллічівцем» завершилося для «Динамо» перше коло сезону 2010/2011. Із п'ятнадцяти проведених матчів наша команда 11-ть виграла, по два рази зіграла внічию та програла (різниця м'ячів – 31:13). Завдяки високій результативності в останньому матчі, «Динамо» стало найрезультативнішою командою першого кола (31 м'яч).

У першому колі спочатку Валерій Газзаєв, а тепер Олег Лужний задіювали двох воротарів та 24 польових гравців. У всіх матчах брав участь лише півзахисник Огнєн Вукоєвич, який, незважаючи на втому, що накопичилася, також грав за «Динамо» в єврокубках та у складі своєї національної збірної у відбірковому турнірі до чемпіонату Європи 2012 року. На матч менше провели Бетао і Тарас Михалик. По 13 ігор в активі двох друзів – Романа Єременка та Андрія Ярмоленка, по 12 зіграли Артем Мілевський та Данило Сильва. Далі слідують: Гармаш, Гусєв, Шевченко – по 10, Алмейда, Нінкович – по 9, Бойко, Ель Каддурі – по 8, Зозуля, Коваль, Хачеріді – по 7, Маграо – 6, Попов – 5, Бертольйо, Гільєрме – по 4, Андре, Юссуф – по 3, Гіоане – 2, Кравець, Несмачний – по 1.

Серед голеадорів лідирує Андрій Ярмоленко – на його рахунку сім влучних ударів. По шість м'ячів забили Андрій Шевченко та Артем Мілевський (Артем чотири свої м'ячі забив у ворота «Іллічівця» в 15-му турі), по два Олег Гусєв та Леандро Алмейда, по разу відзначилися Вукоєвич, Михалик, Єременко, Данило Сильва, Гармаш, Нінкович та Гільєрме. Одним голом у свої ворота «відзначився» захисник «Іллічівця» Артем Савін. Загалом у першому колі відзначилося 12 футболістів.

Із 31-го забитого м'яча три були проведені з пенальті. Стовідсоткову влучність продемонстрували Шевченко (двічі) та Мілевський. Суперник одного разу пробивав у ворота «Динамо» із 11-метрової позначки, і спроба виявилася вдалою (Безус, «Ворскла»).

Четверо динамівців дебютували цього сезону в чемпіонаті України – Горан Попов, Факундо Бертольйо, Андре, які прийшли під час літнтого міжсезоння, а також Максим Коваль, який підписав контракт із нашою командою вже по ходу чемпіонату. У п'ятнадцяти матчах один гравець «Динамо» був вилучений із поля – «відзначився» Бадр Ель Каддурі, отримавши повторне попередження в матчі з «Шахтарем», і було показано 30 жовтих карток. Найбільше разів були попереджені Артем Мілевський (чотири рази), Андрій Шевченко, Огнєн Вукоєвич та Жерсон Маграо (по три).

Матчі за участю «Динамо» відвідали 213 868 глядачів – у середньому 14 258 людей на матчі. За цим показником наша команда поступається донецькому «Шахтарю» (379 303) та харківському «Металісту» (262 026). На домашніх матчах були присутніми 57 778 (у середньому – 8 254), на виїзних – 156 090 (у середньому – 19 511).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер