»Динамо» в першому колі: цифри і факти

»Динамо» в першому колі: цифри і факти

Матчем із «Таврією» завершилося для «Динамо» перше коло сезону 2011/2012 рр. Із п’ятнадцяти проведених матчів наша команда 11-ть виграла та чотири рази зіграла внічию (різниця м’ячів – 32:7), що дозволяє на даний момент лідирувати в турнірній таблиці. За показником результативності динамівці поступилися «Шахтарю» (32 м’ячі проти 36-ти), але обійшли за різницею забитих пропущених (25 проти 24).

У першому колі Юрій Сьомін задіяв двох воротарів та 23 польові гравці. В усіх матчах брав участь лише півзахисник Андрій Ярмоленко, який також є незамінною фігурою в матчах єврокубків та контрольних спарингах національної збірної України, яка готується до домашнього Євро-2012. На матч менше провів Данило Сильва, по 13 ігор в активі відразу чотирьох футболістів – Алієва, Вукоєвича, Ідейє та Шовковського, по 12 зіграли Мілевський та Попов. Далі йдуть: Бетао, Гармаш, Гусєв – по 10, Нінкович, Хачеріді – по 9, Шевченко – 8, Аруна, Юссуф – по 7, Діакате, Єременко – по 6, Михалик – 5, Алмейда, Ель Каддурі, Коваль – по 3, Дуду, Корреа – по 2, Рибалка – 1.

Серед голеадорів лідирує також Андрій Ярмоленко – на його рахунку вісім влучних ударів. Шість м’ячів в активі Брауна Ідейє, чотири влучні удари завдав Андрій Шевченко, три – Артем Мілевський. По два голи на рахунку Гусєва та Алієва, по одному м’ячу забили шість футболістів – Корреа, Дуду, Вукоєвич, Нінкович, Хачеріді та Попов. Ще один м’яч у свої ворота провів захисник «Іллічівця» Богдан Бутко в матчі 9-го туру.

Із 32 забитих м’ячів два були проведені з пенальті. Стовідсоткову влучність показали Шевченко (6 тур, «Арсенал») та Алієв (10 тур, «Чорноморець»). У ворота «Динамо» суперники пенальті не пробивали.

Четверо динамівців дебютували цього сезону в чемпіонаті України – Лукман Аруна, Браун Ідейє, Дуду, які прийшли під час літнього міжсезоння, а також Сергій Рибалка, який тривалий час виступав у другій та молодіжній командах «Динамо».

У п’ятнадцяти матчах тричі гравці «Динамо» вилучалися з поля – «відзначилися» Денис Гармаш (6 тур, «Арсенал»), Андрій Ярмоленко та Артем Мілевський (обидва – 15 тур, «Таврія»). Також було показано 38 жовтих карток. Лідерами в цій номінації є Мілевський та Вукоєвич (по чотири попередження), Ярмоленко, Єременко, Хачеріді та Попов (по три).

Матчі за участю «Динамо» відвідало, відповідно до даних Прем’єр-ліги, 149 659 глядачів – у середньому 9 977 людей на матчі. За цим показником наша команда поступається «Шахтарю» (387 017), «Металісту» (293 260), «Дніпру» (197 194) та «Карпатам» (150 241). На вісьмох домашніх матчах були присутніми 86 981 глядач (у середньому – 10 873), на сімох виїзних – 62 678 людей (у середньому – 8 954).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер