»Динамо» у Стамбулі. Хороша погода й патріотичний чай

»Динамо» у Стамбулі. Хороша погода й патріотичний чай

Сьогодні після обіду літаки з делегаціями команди та журналістів прилетіли до Стамбулу, де завтра буде зіграно матч 4-го туру групового турніру Ліги Європи УЄФА між місцевим «Бешикташем» та «Динамо».

Найбільше місто Туреччини й один із найбільших мегаполісів світу порадував динамівську делегацію хорошою погодою. Тут хоч і не набагато тепліше, ніж у Києві (14-16 градусів вище від нуля), зате сонячно. Цікаво, що літаки приймав аеропорт «Сабіха Гекчен», який перебуває в азіатській частині міста, а мешкати та грати з «Бешикташем», на стадіоні «Іноню», доведеться на іншому березі Босфору – в Європі.

До речі, аеропорт названо на честь першої турецької жінки-пілота й першої у світі жінки військового пілота, однієї з вісьмох названих дочок першого президента Турецької Республіки – Мустафи Кемаля Ататюрка. Прізвище Гекчен – від турецького «гек» («небо»). Коли турецький реформатор дав їй це прізвище, дівчинці було лише 12 років, і жодного відношення до авіації вона ще не мала.

Також відзначимо символічну деталь – у літаку журналістам давали чай, що має патріотичну назву «Za Dinamo». Хотілося би бачити в цьому хороший знак напередодні завтрашнього поєдинку.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Стамбулу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер