«Динамо» – «Валенсія»: ключові протистояння

«Динамо» – «Валенсія»: ключові протистояння

На поле вийдуть футболісти найтитулованішого клубу України київського «Динамо» та гравці одного з іспанських грандів «Валенсії». Можливими топ персонами поєдинку можуть стати Денис Гармаш та Соф’ян Фегулі (див. колаж). Окрім цього, на глядачів чекає ще ціла низка протистоянь. Сам же поєдинок обіцяє бути цікавим та емоційним, а його результат можуть вирішити ключові протистояння великих майстрів двох клубів, деякі з яких ми представляємо до вашої уваги.

Денис ГАРМАШ vs Дані ПАРЕХО

Безумовно, однією з прикрас майбутньої першої зустрічі «біло-синіх» із Києва та «кажанів» із Валенсії стане битва обличчям до обличчя футболістів із співзвучними іменами – нашого Дениса Гармаша та іспанця Дані Парехо.

Повернення до гри Дениса Гармаша важко переоцінити. Впродовж поточного сезону, спостерігаючи за поєдинками команди, неодноразово доводилося згадувати цього півзахисника, якого, часом, дуже бракувало «біло-синім». Саме завдяки Гармашу в середині поля «Динамо» має додати у швидкості та надійності.

Денис здатний не лише проявляти себе в єдиноборствах, але й відомий як чудовий плеймейкер.

Відзначимо й хороше взаєморозуміння Гармаша з Брауном Ідейє, який забив чимало голів саме після передач динамівського №19. Та й добре поставлений удар Дениса – його ще один плюс.

Ключовим виконавцем «Валенсії» в середині поля є Даніель Парехо. Парехо – класичний центральний півзахисник, який виконує ідентичні з Денисом Гармашем функції на полі. Обидва гравці найкомфортніше почуваються в середині поля, але, за необхідності, їм не важко опуститися ближче до оборони або ж перейти на позицію під нападником.

Дані володіє пристойною технікою, а також чудово поставленим ударом із середньої дистанції, нерідко забиваючи з-за меж штрафного майданчика. Не самий гренадерський зріст (180 см) не заважає півзахиснику впевнено почуватися у грі головою. Під час стандартних положень він, зазвичай, не стоїть у перших рядах, але от замкнути навіс із флангу в контратаці – без проблем.

До речі про стандартні положення. Дані – правша, полюбляє бити штрафні, чим активно займався ще в молодіжній збірній Іспанії та «Хетафе». У тих випадках, коли виконувати стандарт беруться партнери, він намагається бути обличчям якомога ближче до воріт. Чимало своїх м'ячів Парехо забив саме з меж штрафного майданчика.

У нинішньому сезоні на його рахунку вже 25 поєдинків у всіх турнірах, три голи та чотири результативні передачі. Один із його м'ячів було забито 1 лютого у ворота «Барселони», коли левантійці взяли гору над каталонцями з рахунком 3:2.

Євген МАКАРЕНКО vs Соф’ян ФЕГУЛІ

У майбутній битві на «Олімпійському» у складі «Валенсії» є свій туз. Ним є правий атакуючий півзахисник Соф’ян Фегулі, який здатний зіграти як на протилежному фланзі, так і в центрі. Головною перевагою цього алжирця є його швидкість та витривалість, а якщо врахувати ще й блискучу швидкісну роботу з м'ячем, то виходить взагалі дуже небезпечна суміш.

Незважаючи на універсальність, саме на правому фланзі атаки Фегулі почувається, немов риба у воді. Алжирець багато переміщується полем, нерідко опускаючись за м'ячем до власного штрафного майданчика. Володіє неабиякою технікою, що дозволяє йому перегравати по одному-двох футболістів на лічених метрах поля. Окрім того, у Соф’яна чудово поставлений потужний удар з обох ніг. Любить вриватися до штрафного майданчика та пробивати в дальній кут. У нинішньому сезоні в 26 поєдинках у всіх турнірах він забив уже чотири м'ячі та віддав п'ять гольових передач.

Враховуючи все вищесказане, щоб упоратися з таким опонентом, динамівцям доведеться попрацювати. Конкретніше – лівому флангу «біло-синіх». Відштовхуючись від осінньої частини сезону та взявши до уваги зимові збори, відзначимо, що основним кандидатом на протистояння з Фегулі є Євген Макаренко.

Женя вже давно почав готуватися до битви з алжирцем, про що сам натякав в інтерв'ю клубному сайту.

- Я дивився кілька матчів. Зокрема, їхню гру проти «Барселони». Ми детально розберемо все з тренерами та розставимо по поличках. Буде нелегко, але можу з упевненістю сказати, що зроблю все, щоб перемога була за нами!

Макаренко, який цього сезону став основним гравцем на лівому фланзі оборони «біло-синіх», безумовно, потребуватиме підстраховки та яких-небудь тактичних вигадок збоку тренерського штабу «Динамо». Те, що вони необхідні, сумнівів не викликає, а от якими вони будуть на практиці, покаже лише гра.

Браун ІДЕЙЄ vs Дієго АЛВЕС / Вісенте ГУАЇТА

Пост воротаря «Валенсії» надійно застовпив за собою бразильський голкіпер Дієго Алвес, але чи буде він у воротах у четвер, ще питання.

Попередник Хуана Антоніо Піцці на посаді головного тренера «кажанів», серб Мирослав Джукич, часто саме в кубкових змаганнях поточного сезону вдавався до послуг Вісенте Гуаїти. Це підтверджують і цифрові показники.

27-річний вихованець клубної академії, який має в нинішньому складі команди статус віце-капітана, провів у цьому сезоні чотири матчі в Лізі Європи та три в Кубку Короля (пропустив дев'ять голів)

В активі його колеги Алвеса таких поєдинків поки лише два (обидва в Лізі Європи, пропустив один м'яч). 28-річний голкіпер, який уже викликався до збірної Бразилії, має хорошу реакцію, а в останньому матчі «Валенсії» з «Севільєю» він і взагалі став героєм, відбивши пенальті та відстоявши «на нуль». У нинішньому сезоні пропустив 24 м'ячі в 21 матчі в усіх турнірах. Незважаючи на не дуже вражаючу статистику, в рамці воріт він дуже надійний.

Протистояння з яким форвардом київського «Динамо» доведеться витримати одному з голкіперів гостей?

Ризикнемо припустити, що ним із перших хвилин може стати Браун Ідейє – потужний та по-футбольному нахабний форвард, який може нав'язати боротьбу будь-якому супернику. Усе це, з урахуванням дискваліфікації Дьємерсі Мбокані, робить нігерійця ледь не головною діючою фігурою в атаці.

Ще однією особливістю Боббі (так партнери називають Ідейє) – вміння опинятися в потрібний момент у потрібному місці, що є невід'ємним атрибутом висококласного форварда. У минулому сезоні Браун, як то кажуть, «тягнув» «Динамо», забивши більше двадцяти м'ячів у всіх турнірах. У нинішньому ж показники Ідейє трохи нижчі, але своєю роботою на зимових зборах та результативністю форвард показав, що налаштований дуже рішуче, розписавшись чотири рази у воротах суперників.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер