«Динамо» – «Валенсія»: передматчева цифрова карусель

«Динамо» – «Валенсія»: передматчева цифрова карусель

Однак «біло-сині» в останніх десяти поєдинках із представниками Іспанії перемог здобути не змогли. Команда Олега Блохіна спробує перервати цю серію в матчах 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА з «Валенсією».

Попередні зустрічі

• Суперники зустрічалися на цій же стадії Кубка УЄФА-2008/09. Тоді «біло-сині» Юрія Сьоміна пройшли «кажанів» Унаї Емері за правилом виїзного гола. Команди двічі розійшлися миром – 1:1 у Києві на «Динамо» та 2:2 на «Местальї».

• У першому матчі в столиці України 18 лютого 2009 року команди грали в таких складах:

«Динамо»: Богуш, Несмачний, Бетао, Михалик, Ель-Каддурі, Єременко, Вукоєвич, Гіоане (Чернат, 46), Кравченко (Нінкович, 66), Кравець (Корреа, 90+4), Мілевський.

«Валенсія»: Сезар Санчес, Рауль Альбіоль, Марчена, Мадуро, дель Орно, Пабло Ернандес (Хоакін, 70), Албельда, Мануел Фернандеш (Бараха, 82), Давид Сильва (Вілья, 67), Мата, Морієнтес.

Історія протистояння

• Статистика «Динамо» у 25-ти поєдинках з іспанськими клубами така: 5 перемог, 9 нічиїх, 11 поразок (В3 Н5 П4 удома, В1 Н4 П7 у гостях). Окрім того, у фіналі Кубка кубків-1985/86 у Ліоні кияни розгромили мадридський «Атлетико» – 3:0.

• «Динамо» не знає перемог у десяти останніх матчах із іспанськими клубами, в яких здобуло лише чотири нічиї. Востаннє кияни перегравали представника Примери в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-1998/99, коли взяли гору над мадридським «Реалом» – 2:0. В Іспанії динамівці перемагали лише одного разу: 5 листопада 1997 року на груповому етапі Ліги чемпіонів вони розгромили «Барселону» з результатом 4:0.

• «Валенсія» ще не програла українським клубам жодного матчу. Статистика «кажанів» у протистоянні з командами з України така: В1 Н3 П0 (В1 Н1 П0 удома, В0 Н2 П0 у гостях).

• «Динамо» виграло три з чотирьох домашніх єврокубкових матчі цього сезону. У рамках групового етапу кияни поступилися в рідних стінах «Генку» – 0:1.

• У сезоні 2010/11 динамівці дісталися чвертьфіналу Ліги Європи. У попередній кампанії вони поступилися в 1/16 фіналу із загальним рахунком 1:2 «Бордо».

• На старті групового етапу «Валенсія» поступилася вдома «Суонсі» з рахунком 0:3. У наступних п'яти поєдинках «кажани» не програли жодного разу. У кампанії 2011/12 «Валенсія» дісталася півфіналу, де поступилася майбутньому переможцю турніру «Атлетико».

Факти про команди

• «Валенсія» (2004) – один із чотирьох колишніх володарів Кубка УЄФА, що подолали бар'єр групового етапу.

• Півзахисник «Динамо» Андрій Ярмоленко завдав 13 ударів у рамку воріт суперника – більше, ніж будь-який інший учасник групового етапу.

Інформація про тренерів

• із вересня 2012 року біля керма «Динамо» Олег Блохін, який раніше двічі керував збірною України. Востаннє – у фінальній стадії ЄВРО-2012, після якої він і прийняв київський клуб. Під час кар’єри футболіста «Динамо» Блохін вісім разів виграв чемпіонат СРСР, двічі здобув Кубок кубків, провів 112 зустрічей за збірну СРСР й у 1975 році його було визнано найкращим гравцем Європи. Тренерську кар'єру він розпочав у Греції, але пізніше прийняв збірну України та вивів її до чвертьфіналу ЧС-2006.

• У грудні «Валенсія» звільнила Мирослава Джукича, який відпрацював головним тренером лише шість місяців.

Тепер команду очолює Хуан Антоніо Піцці, який розпочав тренерську кар'єру в Південній Америці. Піцці народився в Аргентині, але провів 22 матчі за збірну Іспанії. Також грав на позиції форварда за «Тенерифе» та «Валенсію». Найкращі роки з точки зору виграшу трофеїв провів у «Барселоні», з якою виграв чемпіонат та два Кубки Іспанії, а також Кубок кубків-1996/97. Піцці також виступав за «Порту» та «Вільярреал», а в 2002 році повісив бутси на цвях.

www.fcdynamo.kiev.ua за матеріалами www.uefa.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер