Ми знову лідери!

Ми знову лідери!

За чотири тури до закінчення чемпіонату України київське “Динамо” очолило турнірну таблицю. Вдвічі приємно, що сталося це після очної дуелі з головним конкурентом у боротьбі за “золото”.

За традицією, всі матчі “Динамо” з “Шахтарем” останні два-три роки отримують двоякі оцінки з боку вболівальників, преси, фахівців. Ціна перемоги в таких зустрічах неоціненна, тому, іноді, видовищність відходить на другий план і успіх в багато чому залежить не тільки від індивідуальної майстерності, але й в злагоджених командних дій та повної самовіддачі.

За підтримки 15-ти тисяч глядачів господарі, яких цього вечора влаштовувала лише перемога, з перших хвилин пішли на штурм воріт Шуткова. Часом здавалося, що гра в два форварди ось-ось принесе результат – Шацьких з Милевським постійно тримали в напрузі оборону гірників, але остання ланка суперника на чолі з болгарином Пажиним трималася майже весь перший тайм.

Гості виставили склад з п’ятьма номінальними оборонцями. Підопічні Яремченко ще в першому таймі здивували глядачів відпрацьованим переходом з оборони в атаку. Іноді здавалося, якби не Федоров, що надійно прикрив Воробея і Гавранчича, який бездоганно грав на перехопленні, київському кіперові Реві довелося б працювати набагато більше.

В першому таймі команди обмінялися голами. На чудовий удар ветерана гірників Сергія Попова кияни відповіли не менш ефектним пострілом Максима Шацьких. Хоча на перерву команди пішли за нічийного рахунку, з усього було видно, що психологічний та емоційний підйом набагато вище в підопічних Олексій Михайличенко.

У другій 45-хвилинці замість Милевського вийшов Чернат, який дещо розгрузив Белькевича. Втративши дві чудові нагоди (Чернат і Шацьких), динамівці повторно засмутили Шуткова. Точніше це зробив одноклубник Дмитра Андріан Пуканич, який незграбно зрізав м’яч у свої ворота після флангової подачі Белькевича.

Опісля характер гри змінився. Тепер вже гірники мали йти в атаку, забивати, що давало швидким півоборонцям та форвардам киян непогані шанси для контратак. Проте наступальні дії шахтарів були неефективні і за виключенням лише одного епізоду (м’яч з порожніх воріт виніс Головко) в суперників не було шансів зрівняти рахунок.

Фінальний свисток арбітра Горностаєва зафіксував першу перемогу “Динамо” над “Шахтарем” в офіційних матчах за останні два роки. Чудовим продовженням цієї серії буде наступна перемога “біло-блакитних” над “помаранчевими” 25 травня в фінальному матчі Кубка України.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер