»Динамо» – «Ворскла»: історія протистояння

»Динамо» – «Ворскла»: історія протистояння

Історія протистояння «Динамо» та «Ворскли» тягнеться з 1996 року, коли команди вперше зустрілися в Полтаві. Той матч завершився перемогою «Ворскли» з рахунком 4:3, і до матчу першого кола нинішнього сезону ця перемога залишалася єдиною для полтавчан у матчах із нашою командою. 14 серпня попереднього року команда Миколи Павлова домоглася другої перемоги, перегравши підопічних Валерія Газзаєва з рахунком 3:1.

Загалом за цей час команди провели 29 матчів. 22 перемоги на рахунку «Динамо», п’ять матчів завершилися внічию, і, як вже зазначалося, дві перемоги здобула «Ворскла». Різниця м’ячів теж вражає – 68:22. У Києві наша команда не програвала – в 14-ти поєдинках «Динамо» здобуло 12 перемог, а в двох матчах переможця визначити не вдалося (різниця м’ячів – 36:6 на користь «біло-синіх»).

Найрезультативніший поєдинок було зіграно в сезоні 2002/2003, коли «Динамо» переграло «Ворсклу» з рахунком 8:0. Примітно, що в цьому матчі було зафіксовано відразу три дублі (Леандро, Шацьких, Діого Рінкон). А найпопулярніший рахунок у протистоянні команд – 2:1. Такий результат фіксувався сім разів (із них три рази в Києві).

Найкращим бомбардиром у матчах між «Динамо» та «Ворсклою» є Андрій Шевченко, в активі якого сім результативних ударів. Автором єдиного хет-трика, зафіксованого у протистоянні команд, є Максим Шацьких (сезон 1999/2000). Збоку полтавчан найбільш влучними можна назвати Сергія Чуйченка, Віталія Кобзаря, Василя Сачка та Мирослава Ґруміча (по два м’ячі).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер