»Динамо» - «Ворскла». Як це було

»Динамо» - «Ворскла». Як це було

«Ворсклі» лише раз у рамках чемпіонату України вдалось перемогти «Динамо». Це сталось у першому матчі суперників, який відбувся у вересні 1992 року. Тоді полтавчани у драматичному за сюжетом поєдинку виграли 4:3. У наступних двадцяти матчах були зафіксовані дві нічиї, у решта поєдинках перемагали динамівці. Загальна різниця м'ячів 55-13 на користь киян.

Найпопулярніший рахунок очних зустрічей – 2:1. Так завершились шість матчів. Найрезультативнішим виявився у 12-му чемпіонаті України, в якому «Динамо» перемогло 8:0.

Найчастіше у воротах полтавчан «розписувались» Сергій Ребров, Діого Ринкон, Максим Шацьких та Андрій Шевченко. Кожен із них провів до воріт по шість м'ячів. У «Ворскли» найрезультативніші – Кобзар та Чуйченко (два м'ячі). Усього 23 динамівці забивали «Ворсклі», тоді як у рядах суперників 11 бомбардирів.

Єдиним гравцем, що вирізнився хет-тріком у дуже важливих зустрічах, став Максим Шацьких. Динамівець зробив це в дев'ятому чемпіонаті України.

Останній матч суперники провели в першому колі нинішнього чемпіонату. У Полтаві була зафіксована нічия 1:1. Діого Ринкон із пенальті відкрив рахунок, а за дві хвилини до завершення матчу Груми відновив рівновагу.


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер