Футбольний бомонд вітає Олега Блохіна

Футбольний бомонд  вітає Олега Блохіна

Сьогодні в прес-центрі стадіону “Динамо” ім. Валерія Лобановського пройшло вшанування великого футболіста Олега Блохіна. Сьогодні динамівській легенді виповнюється 50 років. Привітати ювіляра зібралися його партнери по “золотому складу” 70-х та 80-х років, керівники українського спорту та представники з-за кордону.

Перед початком церемонії присутнім був продемонстрований відеосюжет про ювіляра. Видатний гол Олега в матчі проти “Баварії” у 1975 році в Мюнхені буквально потонув у оплесках. Згодом у залі з’явився і герой сьогоднішнього свята.

Першими приймали вітання батьки Блохіна - Катерина Захарівна та Володимир Іванович. Скоріше це можна було назвати подякою шанувальників за такого чудового сина.

На вітальну трибуну підіймалися Григорій Суркіс, Марія Булатова, Іван Федоренко, представник УЄФА В.Бруно, Валентин Згурський, Равіль Сафіуллін, Анатолій Шепель, Євген Рудаков, Ігор Суркіс, Леонід Кравчук…

Григорій Суркіс: “Сьогодні нам залишається шкодувати лише про одне – ми ніколи не побачимо на полі дует форвардів Блохін – Шевченко, який, на мою думку, міг би стати найкращим у історії світового футболу. Я сподіваюсь на те, що Олег Володимирович ще не сказав свого останнього слова ні в якості тренера, ні в якості політика”.

Леонід Кравчук: “Світ визнав талант цієї людини. Олега Блохіна знають, мабуть, більше ніж першого Президента України. І він на це заслуговує”.

Ігор Суркіс: “Я завжди вважав Олега великим спортсменом. Серце переповнює гордість, коли розумієш, що працюєш у клубі, до колись виступав сам Блохін”.

Олег Блохін: “Мені дуже важко щось казати в такі хвилини. Спасибі усім, хто прийшов привітати мене. Я дуже вдячний керівництву київського “Динамо”, ФФУ, ПФЛ, хлопцям з якими грав…. Зараз я хочу, щоб не забували про Валерія Лобановського, Віктора Колотова та інших людях, які зробили для футболу дуже багато. На жаль, багатьох з них вже нема з нами поруч… Я вірю, що серед хлопчаків, що вручили мені лавровий вінок, знайдеться і майбутній, третій, київський динамівець – володар “Золотого м’яча”. Усім велике спасибі”.


Учора Президент України Леонід Кучма підписав Указ про присудження Олегу Блохіну ордена “За заслуги” III ступеня “за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в Україні, піднесення міжнародного престижу вітчизняного футболу, досягнення високих спортивних результатів”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер