Київське «Динамо» втратило очки в гостьовій грі проти «Іллічівця»

Київське «Динамо» втратило очки в гостьовій грі проти «Іллічівця»

Київське "Динамо" втратило очки у гостьовій грі проти "Іллічівця". Володіючи відчутною перевагою, що, у першу чергу, виражалося в кількості гольових моментів, чемпіони так і не зуміли забезпечити собі необхідний заділ забитих м'ячів.

Ще до перерви кияни втратили ряд непоганих шансів. Удари Шацьких, Несмачного, Белькевича і Черната парирував досвідчений Нікітін, небезпечно виглядали простріли Діого й Лєко. Але голкіпер маріупольців так жодного разу і не витяг м'яч із сітки своїх воріт.

Та й гра "біло-синіх", відверто кажучи, не вражала. Велика кількість неточних передач, часом непевно виглядав захист, дуже часто атаки киян руйнувалися ще в центрі поля.

В другому таймі (це візуальне враження) - гості додали. Стало більше руху, гри в пас і, як наслідок, моменти у воріт "Іллічівця" почали виникати буквально серіями. От Гусину й Лєко для взяття воріт не вистачає лічених сантиметрів після далеких ударів, от Діого виходить один на один, і от Белькевич після слалому по правому краю штрафної сильним "пострілом" під поперечину розпечатує Нікітіна...

Здавалося, що перемога від "Динамо" нікуди не дінеться - продовжуй команда грати у тому ж дусі, що на початку другого тайму, і в господарів немає жодного шансу на успіх! Але гості якось непомітно зняли "облогу" на половини поля маріупольців і стали більше діяти на оборону.

У принципі, і така "поведінка" динамівців могла принести бажані три очка, якби не епізод на 74-й хвилині. Сумнівний і прикрий, тому нам залишається констатувати лише факт - арбітр порахував, що Шовковський зфолив у своїй штрафній, і призначив пенальті. Цього разу Сашко не зумів врятувати команду, і за 15 хвилин до завершення основного часу "біло-синім" знову довелося перебудовуватися .

Зрозуміло, ініціатива відразу ж опинилася в руках гостей, але особливих передумов для зміни рахунка не було. Маріупольці "закрились" чи ледве не в штрафній , а трохи гравців постійно намагалося провести контратаку. Досить небезпечно для підопічних Михайличенко - кілька разів Кривошеєнко, Цихмейструк і Шищенко могли утекти на "побачення" із Шовковським.

Фінальний свисток арбітра зафіксував першу нічию в історії українського протистояння цих команд. До цього всі двобої вигравали динамівці - це була одна з тих серій, яку шкода переривати. Але матч у Маріуполі позаду - треба проаналізувати помилки, перемогти в матчі Кубка України і вперед – на нас очікує кваліфікація Ліги чемпіонів!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер