»Динамо» виходить у лідери

»Динамо» виходить у лідери

У неділю, 28 листопада, відбулись матчі 14-го туру чемпіонату України у вищій лізі. Київське "Динамо" обіграло харківський "Металіст" і з 35-ма очками очолило турнірну таблицю.

Динамівці домінували упродовж практично всього матчу. Півоборона киян повністю перегравала своїх візаві, господарі тиснули на ворота Оникієнко, але… перший справжній момент створили підопічні Литовченко. На 24-й хвилині помилкою оборонців скористався Комарницький, вийшовши сам на сам з Шовковським. Голкіпер зайняв правильну позицію і змусив харків'янина пробити неточно.

Розплата не забарилася. За чотири хвилини маленький шедевр створив Клебер. Бразилець, немов виправдовуючи своє прізвисько "Ртуть", яким охрестили його іспанські журналісти, грамотно прикрив м'яч корпусом і несподівано вдарив низом. Голкіпер "Металісту" виручити свою команду не зумів.

Підопічні Сабо продовжили тримати контроль за грою і моменти біля воріт гостей виникали все частіше. Могли відзначитися Шацьких, Клебер та Родольфо, але крапку в першому таймі поставив Юссуф. Практично ідеальна комбінація (навіс Лєко, Белькевич у штрафній відпасовує на Клебера, той виводить на удар Юссуфа) поставила хрест на планах "Металіста" - відіграти в Києві два м'ячі нині може хіба що "Реал". Прикро, що травми в цьому епізоді зазнав Лєко. Виконуючи навіс, хорват "отримав" по нозі і з рваною раною був відправлений до лікарні.

Другий тайм пройшов за повною перевагою... туману. Одразу і на згадати, коли востаннє проходив матч за таких умовах в Києві. Забивши третій м'яч (Верпаковскіс головою замкнув навіс Гавранчича з правого флангу), динамівці розслабилися і ледь не були покарані. Харків'яни кілька разів могли засмутити Шовковського, але в кожному з епізодів підводила точність або ж надійна гра кіпера.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер