»Динамо» – «Закарпаття»: історія протистояння

»Динамо» – «Закарпаття»: історія протистояння

Історія протистоянь «Динамо» та «Закарпаття» невелика. За часів проведення чемпіонатів незалежної України команди провели лише дев'ять поєдинків.

Вісім із них закінчилися перемогами «Динамо», і лише в матчі 13-го туру нинішньої першості ужгородці змогли порушити переможну для «Динамо» традицію. Різниця м'ячів у протистоянні «Динамо» та «Закарпаття», звичайно, на користь киян – 23:6. У матчах, які проходили в Києві, закарпатці лише одного разу в чотирьох поєдинках змогли забити гол престижу, при цьому у свої пропустивши в цілому 13-ть м'ячів.

Найпопулярнішим рахунком протистояння є 2:1. Він фіксувався три рази, причому завжди в Ужгороді. А найбільший – 5:0. Із таким результатом «Динамо» обіграло «Закарпаття» в дебютному для ужгородців сезоні у вищій лізі.

Найкращими бомбардирами «Динамо» в матчах проти «Закарпаття» є гравці, яких на даний момент немає в команді, – болгарин Георгій Пеєв (на його рахунку єдиний дубль у протистояннях «Динамо» та «Закарпаття»), румун Флорин Чернат та гвінеєць Ісмаель Бангура (хет-трик в Ужгороді в матчі другого кола попереднього сезону). На їхньому рахунку по три голи.

Усі шість м'ячів «Закарпаття» на рахунку різних футболістів. Лише Владислав Микуляк, а також автор переможного м'яча в матчі 13-го туру Александар Тртшович і сьогодні захищають кольори ужгородського клубу. Одним голом у ворота «Динамо» відзначився і нинішній динамівець Тарас Михалик.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер