«Динамо» – «Зоря» – 1:1. Післяматчева прес-конференція Віктора Скрипника

«Динамо» – «Зоря» – 1:1. Післяматчева прес-конференція Віктора Скрипника

- Не кожен раз удається зіграти вдало в Києві з «Динамо». З урахуванням того, що дві-три останні гри ми програли за всіма статтями, можна сказати, що ця нічия для нас як бальзам. Ми поступово виходимо з ями, у якій були на початку чемпіонату. Можу констатувати, що ми добре граємо проти іменитих суперників, граємо з ними з тим завзяттям, яке було притаманне нашій команді в минулому сезоні.

Тож нічия – хороший результат для нас, навіть з урахуванням прекрасного моменту, який ми мали за рахунку 1:1. Київ є Київ, тут зібрані дуже сильні в індивідуальному плані гравці. Треба розуміти, що у них теж накопичилася втома після ігор кваліфікації Ліги чемпіонів. Користуючись нагодою, вітаємо «Динамо» з виходом до групи.

Ми намагалися грати активно, у свій футбол, ні під кого не підлаштовуючись. Але все одно сили в кінці гри були на межі. Можливо, якоюсь мірою ми так перепрошуємо за те, що тягнули час. У будь-якому разі нічия з «Динамо» для нас – хороший результат, і ми дивимося з оптимізмом уперед. Напередодні старту в єврокубках, який нам належить після матчів збірних, здобутий результат для нас дуже важливий.

- Здалося, що заміни сьогодні гру вашої команди не підсилили, чи це справді так? І чи задоволені ви комплектацією команди?

- Я задоволений тими гравцями, які у нас є. Усі гравці, які виходять на поле, заслуговують на це право – грати за «Зорю». Що стосується замін, потрібно враховувати, що ми грали проти «Динамо» в Києві. І коли забили гол, «Динамо» відреагувало і почало чинити на нас тиск, нашим гравцям було непросто. Ми намагалися компактно зіграти проти м'яча, але водночас не забували про атаку. У нас був хороший момент, але молодий гравець, який вийшов на заміну, його не реалізував. Але ми задоволені тим, як пройшла гра і задоволені всіма гравцями.

- Ваша команда сподобалася своїм характером. Чи все вдалося виконати вашим підопічним із тієї установки, яку ви давали? Чи не здається вам, що зараз при кожному зіткненні футболісти занадто явно симулюють? Чи не занадто багато падінь і криків, після яких гравці спокійно продовжують гру?

- Почну з другого запитання. Ми не тренуємо хлопців, щоб вони падали і симулювали. З огляду на те, що зараз немає глядачів на трибунах, це все так явно чутно, лунає ехо – мені аж самому моторошно стає, коли крикну. Усе це трохи незвично. Звичайно, це контактний вид спорту. Можу і вас зрозуміти, і хлопців, які, виходячи на поле, кожну хвилину віддаються грі, аби здобути результат у матчі з таким суперником.

Що стосується установки... З огляду на те, скільки гравців від нас пішло, і які хлопці прийшли, потрібен якийсь час. Але я завжди кажу, що мені не потрібен рік або три, щоб побудувати все заново. Яка б плинність у нас не була, а наші колишні гравці вже виступають за національну команду, ми намагаємося з тими запрошеними хлопцями будувати ту гру, яку ми хочемо бачити. Звичайно, хотілося б краще, але ми вдячні їм за те, що вони показують на полі. Це той результат, який ми здобули і в грі з «Шахтарем», і зараз. Ми рухаємося в правильному напрямку. Повторюся, у цьому сезоні у нас виходять хороші ігри з іменитими суперниками – можливо, завдяки настрою на поєдинки. Коли добре ім'я грає проти тебе, футболісти самі краще мобілізують себе.

Це добре напередодні ігор Ліги Європи. Я зараз уже розумію, що в групі у нас не такі страшні суперники, як у тих же «Динамо» і «Шахтаря», тож будемо намагатися вдало виступити і набрати якомога більше очок. У нас така група, що все можливо. Є звичайно явний лідер - це «Лестер». Але це буде потім. А поки ми просто насолоджуємося здобутим у Києві результатом.

- Те, що сталося з «Зорею» на старті чемпіонату, пояснюється тим, що ви готуєте команду, насамперед, до групового раунду Ліги Європи або ж втратою багатьох гравців та іншими проблемами? Друге питання - те, що і «Зоря», і «Десна» двічі відібрали очки у «Динамо» і «Шахтаря» - говорить про прогрес нашої ліги?

- У той самий час «Десна» нас обіграла з рахунком 3:1... Якщо відверто, важко судити про загальний рівень нашого чемпіонату. Ми дивимося на себе, намагаємося ні під кого не підлаштовуватися, граємо як граємо. Звичайно, була зім'ята підготовка до чемпіонату – максимум 14 днів. А навесні у нас було цілих два місяці паузи... Плюс вплинула плинність, багато основних гравців пішли. Усе це в сукупності призвело до того, що ми маємо. Але ще раз кажу, ми раді, що показуємо характер і реакцію, є поліпшення і в ігровому плані. Сподіваємося, що все це і далі буде розвиватися. А те, що «Десна» і ми складаємо конкуренцію нашим грандам... Плюс зараз є й інші симпатичні команди - «Ворскла», «Дніпро-1», «Маріуполь» - це все тільки додає інтересу чемпіонату.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер