»Динамо» – «Зеніт». Післяматчеві коментарі

»Динамо» – «Зеніт». Післяматчеві коментарі

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін, а також автори забитих м’ячів прокоментували перший матч киян на навчально-тренувальних зборах у Марбелії.
Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:
- Сьогоднішня гра була досить принциповою. «Зеніту» через кілька днів грати в Кубку УЄФА проти іспанського «Вільярреалу», і в сьогоднішньому матчі Діку Адвокату хотілось попробувати різні тактичні схеми, а також перевірити фізичний стан гравців. На мій погляд, у нас було велика перевага, а також значно більше моментів. Але і не можна недооцінювати заслугу хлопців, які відігрались із рахунку 0:2. Це заслуговує похвали.

- Із чим пов’язане ваше рішення дозволити Алієву, єдиному з усіх гравців, зіграти матч повністю?
- Початково ми планували дати зіграти усім гравцям по 45 хвилин. Але, оскільки захворів Главіна, я вирішив подивитись, наскільки витримає Алієв усі 90 хвилин матчу. Адже на Кубку Першого каналу Саша виходив лише на заміну, і його істинних можливостей я не знав.

- По ходу матчу ви часто кричали Алієву іти вперед. На якій позиції ви бачите його в подальшому?

- Він повинен діяти там, де буде корисним. Якщо потрібно зіграти правого хавбека – він повинен зіграти справа, якщо опорного півзахисника – більше діяти у відборі. А кричав я йому іти вперед, оскільки ми погравали і його активність потрібно була ближче біля воріт «Зеніту».

Артем Кравець, нападаючий «Динамо»:
- Артем, кілька слів пор забитий м’яч…

- Мені хтось із партнерів віддав передачу. Підпрацював, розвернувся, і, оскільки іншого рішення крім удару не бачив, вирішив бити. Рішення виявилось вірним – м’яч потрапив у ближній кут.

- «Зеніт» у цьому матчі сподобався?
- Звичайно, хороша команда. Недарма стала чемпіоном у Росії минулого сезону. Але ми повинні були вигравати – і по грі, і по кількості створених моментів.

- Сьогодні була битва двох чемпіонів. Це відчувалось на футбольному полі?

- Зараз триває підготовка, і про силу команд можна буде судити лише під час офіційних зустрічей.

- Як розцінюєш шанси цього «Зеніту» гідно зіграти в Кубку УЄФА?

- Не берусь оцінювати шанси. Але, як я уже сказав, команда сподобалась, тому бажаю їм успіху.

Олександр Алієв, півзахисник «Динамо»:

- Головний тренер пояснив своє рішення поставити тебе сьогодні на цілий матч?

- Ні, нічого не говорив. Я сам довідався по це лише на перед матчевій настанові. Звичайно, біло несподівано, але, гадаю, відіграв сьогодні досить добре.

- Часто Юрій Павлович по ходу матчу кричав тобі, щоб ти діяв ближче до атаки…
- У мене була розмова з Юрієм Павловичем – мені потрібно наближатись до атаки. У першому таймі ми грали проти вітру, і було дещо важко. У другому таймі я відчув, що суперник трішки підсів, і став більше грати попереду.

- Із чим пов’язана жорсткість у сьогоднішній грі, що інколи переходила в грубість?
- Кожен футболіст виходить на футбольне поле і старається сподобатись своєму тренеру – будь це тренувальний матч чи офіційна зустріч. Сьогодні обидві команди хотіли перемогти, але, як інколи буває в таких випадках, фінальний результат виявився нічийним.

- «Зеніт» яке враження залишив?

- Хороша команда – все-таки, чемпіон Росії. Мені сподобалась.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер