«Динамо» - «Зірка» - 3:0 (ВІДЕООГЛЯД)

«Динамо» - «Зірка» - 3:0 (ВІДЕООГЛЯД)

Динамівці прагнули реабілітуватися перед власними вболівальниками за два останніх матчі, у яких вони не перемогли та не забили жодного м’яча.

У порівнянні з матчем проти «Ворскли», який відбувся минулої неділі, у стартовому складі «біло-синіх» відбулося три зміни. По-перше, навіть до заявки не потрапив Домагой Віда, а на незвичній для себе позиції лівого захисника, яку в минулому турі закривав саме хорват, зіграв Микола Морозюк. У центрі поля не вистачало Дениса Гармаша, натомість на фланзі з’явився Дерліс Гонсалес, у той час як місце відтягнутого форварда посів Андрій Ярмоленко. На позицію центрального нападника, де у минулому матчі діяв Артем Бєсєдін, повернувся Дьємерсі Мбокані, який через незначне пошкодження пропустив гру в Полтаві.

Вже на сьомій хвилині капітан «біло-синіх» Ярмоленко міг відкривати рахунок у матчі. Отримавши пас від Сидорчука на правому фланзі, він на «носовій хустинці» у штрафній суперника накрутив кількох захисників, але у підсумку втратив момент для удару. До середини тайму кияни ще кілька разів небезпечно били по воротах гостей, особливо загрозливим був постріл Циганкова, на який зреагував Паст.

«Зірка» грала за звичною тактикою, яка принесла їм успіх у домашній грі минулого сезону – підопічні Романа Монарьова всією командою оборонялися, і лише Есеола попереду чекав чергового виносу м’яча у боротьбу. Звісно, за спекотних умов, за яких розпочалася гра, оборонятися було легше. Головний арбітр матчу Віталій Романов посеред тайму навіть влаштував хвилинну перерву для гідратації. Після нього господарі поля створили ще кілька моментів. Спершу після навісу Кендзьори та пасу головою Мбокані Ярмоленко опинився перед Пастом, але той вчасно кинувся під удар та забрав м’яч. За кілька хвилин капітан «Динамо» перевіряв ворота «Зірки» вже дальнім ударом – цього разу м’яч влучив у поперечину.

Вже у перерві Олександр Хацкевич провів першу заміну, випустивши Дениса Гармаша замість Євгена Хачеріді. При цьому пару Тамашу Кадару у центрі захисту склав Сергій Сидорчук. І вже на третій хвилині тайму заміна виявилася результативною. Після довгого навісу до штрафного майданчика від Буяльського Гармаш виграв повітряну боротьбу та головою відкинув м’яч на Мбокані, а той теж головою вирішив перекинути Паста, який пішов на перехоплення. М’яч по дузі влетів під поперечину – 1:0! Гольова серія конголезця триває!

Схоже, що плану «Б» у гостей не було – домінування динамівців на полі продовжилося та мало перетворюватися на другий гол на 72-й хвилині, коли Паст двічі врятував свою команду після навісу Ярмоленка та ударів Циганкова та Мбокані. Проте вже за кілька хвилин перевага динамівців у рахунку перетворилася на комфортну. Гонсалес накрутив захисників у штрафному та заробив пенальті, який чітко реалізував Ярмоленко, розвівши голкіпера та м’яч по різних кутах.

А за кілька хвилин Гармаш записав на свій рахунок другий гольовий асист, а Ярмоленко – другий гол. Денис м’яко навісив на лінію воротарського майданчика, а Андрій ударом головою, що для нього доволі рідке явище, встановив остаточний рахунок у грі – 3:0. До слова, тепер на рахунку нашого капітана 99 голів у чемпіонаті України.

Здобувши розгромну перемогу, динамівці у хорошому настрої готуються до виїзної гри з «Марітіму».

Прем’єр-ліга 2017/2018. 5 тур

«Динамо» - «Зірка» - 3:0 (0:0)

11.08.2017. Київ. НСК «Олімпійський». 7461 глядач

«Динамо»: Коваль, Кендзьора, Хачеріді (Гармаш, 46), Кадар, Морозюк, Сидорчук, Буяльський, Гонсалес, Циганков (Шепелєв, 77), Ярмоленко (к), Мбокані (Кравець, 81)

«Зірка»: Паст, Драченко (к), Полегенько, Есеола, Фатєєв, Загальський, Дришлюк (Кастельс, 84), Пепе, Ковальов, Чичиков (Прядун, 60), Цюпа (Оганесян, 65)

Голи: Мбокані (48, пас – Гармаш), Ярмоленко (76, з пенальті, 78, пас – Гармаш)

Попередження: Шепелєв (86) – Цюпа (42)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер