«Динамо» – «Зоря»: експертна думка

«Динамо» – «Зоря»: експертна думка

- Сергію Васильовичу, які враження на вас справляє гра луганської «Зорі»? Які сильні та слабкі якості цієї команди можете виокремити?

- У цьому сезоні «Зоря» грає набагато краще, ніж у попередні. Але ще більш приємно дивитися на те, як грає «Динамо», адже команда має малюнок гри, й це головне. В останні кілька сезонів гра киян була сірою, бляклою. А після призначення Сергія Реброва на посаду головного тренера команда змінилася. Приємно, що у «Динамо» є достатньо багато перспективних молодих гравців. Якщо в команді з’являться ще кілька нових сильних виконавців, то «Динамо» буде грізною силою й на євроарені. Але й без того вважаю «Динамо» фаворитом принаймні в чемпіонаті та Кубку України цього сезону.

- Чи зміниться, на вашу думку, склад або гра «Динамо» напередодні матчу із «Зорею» у Прем’єр-лізі порівняно з кубковим?

- Мені здається, що «Динамо» на такому хорошому ходу, що зараз не варто щось змінювати. Лише якщо є певні проблеми зі складом, приміром, хтось травмувався, когось поберегти, у когось перебір карток або є загроза дискваліфікації, тоді, звичайно, певну ротацію зробити потрібно.

- Чи не важко буде гравцям «Динамо» налаштуватися на того самого суперника за кілька днів?

- Усе залежить від правильного настрою на гру, а це справа головного тренера та тренерського штабу. Головне, аби не було надмірної самовпевненості у своїй силі. Але гравці мають розуміти, що зараз кожна гра для них – найважливіша, адже вони хочуть стати чемпіонами в усіх турнірах, і в чемпіонаті України теж.

- Після «Зорі» на «Динамо» чекає вкрай важкий та важливий матч із «Фіорентиною» в Лізі Європи. Чи не може це позначитися на гравцях, чи не будуть вони думками вже у тій грі?

- Звичайно, це можливо, адже «Фіорентина» та «Зоря» – це суперники зовсім різного рівня, й це матчі різної відповідальності. У Лізі Європи динамівці, впевнений, викладуться на всі сто відсотків, віддадуть усі сили. Тому важливо розподілити сили в цей насичений період. У топ-чемпіонатах футболісти звикли грати по кілька матчів на тиждень, а в нас ще не всі гравці до цього готові.

Щодо «Фіорентини», вважаю, що шанси в нашої команди є. Хоча цей клуб зараз дуже непогано виглядає в італійській Серії А, але останні матчі, зокрема кубковий із «Ювентусом», вони провели не зовсім вдало. Головне – підійти до цього поєдинку в хорошій формі, а для цього потрібно насамперед добре провести гру проти «Зорі» й при цьому уникнути травм. Отже, цей матч стане хорошою підготовкою. 

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер