Динамівці здобули другу перемогу на Всесвітніх учнівських іграх в Белграді

Динамівці здобули другу перемогу на Всесвітніх учнівських іграх в Белграді

У вівторок, 14 вересня, в столиці Сербії, Белграді, відбувся матч 2-го туру футбольного турніру в рамках Всесвітніх учнівських ігор-2021.

У двобої зійшлися дві українські команди - вихованці ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського, які навчаються в столичній школі № 175 ім. В. Марченка та стали переможцями III літньої Гімназіади України, та учні 61-го ліцею Дніпра, які виступають у ДЮФЛ за ДВУФК.

У першому турі обидві команди здобули впевнені перемоги (наша команда розгромила Перу - 9:0, а дніпровці легко впоралися з господарями змагань сербами - 7:0), але цього разу легкої гри для суперників, які добре знають один одного по чемпіонату України, не очікувалося.

Але зі стартових хвилин динамівці взяли в облогу володіння суперника, і досить швидко вийшли вперед. Гол організували два Кирила - Осипенко віддав класний пас урозріз, а Пашко реалізував вихід віч-на-віч із воротарем.

Незабаром підопічним Олексія Дроценка та Павла Чередніченка вдалося подвоїти свою перевагу. До взяття воріт призвела аналогічна комбінація -цього разу Кузик пасом урозріз вивів до воріт Шевченка, і останній пробив повз голкіпера.

До великого динамівці довели рахунок перед самою перервою. Осипенко підібрав м'яча за межами штрафного майданчика, увірвався до володінь суперника та пробив - м'яч зачепив захисника, дезорієнтувавши воротаря, і по високій траєкторії залетів у ворота.

На відміну від попереднього поєдинку, цього разу тренерський штаб нашої команди не став робити заміни в перерві. Проте знову підопічним Олексія Дроценка та Павла Чередніченка вдався швидкий гол, причому організували його два центральні захисники. Після подачі з правого флангу Коробов дотягнувся до м'яча біля лицьової лінії та скинув головою у воротарський майданчик, а там Захарченко також головою переправив сферу у ворота.

Надалі темп гри впав - можливо, виною всьому спека (стовпчики термометрів у Белграді впевнено перевалюють за 30 градусів за Цельсієм), яка разом із синтетичним поле, звичайно, позначається на діях футболістів. По ходу тайму динамівці були близькі до п'ятого м'яча, коли Пашко не реалізував вихід віч-на-віч або Калин раз по раз проривався до штрафного майданчика з лівого флангу, а забити вдалося перед самим фінальним свистком. Білий прорвався по лівому флангу, увійшов до штрафного майданчика та зручно викотив під удар Лобку - тому залишалося лише пробити з близької відстані повз воротаря.

У підсумку, 5:0 - чергова впевнена перемога нашої команди. Попереду заключний матч групової стадії проти суперників із Сербії.

Всесвітні учнівські гри-2021, 2-й тур

Україна-1 - Україна-2 - 5:0

Україна-1: Кіблицький, Іщенко (Мариновський, 44), Захарченко, Коробов, Дикий (Хмельовський, 44), Кузьменко (Нестеренко, 44), Шевченко (Калин, 39), Пашко, Кузик (Білий, 39), Осипенко, Пономаренко (Лобко, 39).

Запасний: Суркіс.

Голи: Пашко (6), Шевченко (13), Осипенко (28), Захарченко (35), Лобко (59).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер