Динамівці дебютували у складі «Оболоні»

Динамівці дебютували у складі «Оболоні»
У боротьбі за м’яч Морозюк

У матчі першого туру 19-го чемпіонату України столична «Оболонь», яка повернулася до прем’єр-ліги, приймала харківський «Металіст». Незважаючи на поразку від гостей 0:2, цей поєдинок став знаковим для чотирьох динамівців, які в цьому сезоні будуть виступати у складі «Оболоні» на правах оренди. Всі вони вийшли на поле вже в дебютному поєдинку: всю гру провели воротар Денис Бойко, півзахисник Микола Морозюк і нападник Андрій Воронков. А захисник Андрій Фартушняк вийшов на заміну за десять хвилин до кінця поєдинку. Після гри динамівці поділилися першими враженнями від нової команди і поєдинку в цілому.

Денис Бойко, воротар:


- Радий, що сьогодні відбувся мій дебют у прем’єр-лізі. По собі відчуваю, що зіграв непогано. «Оболонь» – команда хорошого рівня. Ви бачили, сьогодні ми діяли непогано, просто не вдалося реалізувати свої моменти. «Металіст» же на класі використав два своїх. Звичайно, між першою лігою і вищою відчувається велика різниця, футболісти швидше мислять, швидше грають у пас і т.д., але будемо працювати, щоб досягати результату в наступних іграх. Чи розраховує на мене тренер як на основного гравця? Не знаю, це краще запитати в нього самого. Зі свого боку, працюючи на тренуваннях, я роблю все можливе, щоб довести, що я кращий за своїх конкурентів. А кого ставити до складу – тренеру видніше. Моя оренда розрахована на рік. За цей час у мене є чудовий шанс проявити себе і залишитися в команді прем’єр-ліги на постійній основі.

Микола Морозюк, півзахисник:

- Я дуже довго чекав на цей дебют у складі «Оболоні». Навіть незважаючи на те, що ми програли, можу сказати, що настрій хороший. Ми грали гідно, але, напевно, позначився клас суперника і краща реалізація моментів. У «Металісті» грають досвідченіші виконавці. З трьох моментів вони «вичавили» два голи. В роздягальні тренер говорив тільки приємні слова і дав хорошу оцінку сьогоднішньому матчу. Ми просто не реалізували свої моменти, але будемо працювати над цим компонентом. Це тільки перша гра, гадаю, надалі все налагодиться. В принципі, малюнок дуже непоганий, незважаючи на високий рівень суперника.

З новими партнерами я встиг познайомитися і знайти взаєморозуміння настільки, наскільки це можливо за ті три-чотири дні, які я в команді. Якщо чесно, навіть не всіх знаю, як звуть, але в обличчя запам’ятав багатьох. Такі особливості футболу: сьогодні ти тут, а завтра вже в іншій команді.

Про оренду до «Оболоні» дізнався нещодавно, буквально за два дні до гри. Був і інший варіант, але керівництво «Динамо» вирішило, що я перейду саме до розташування «пивоварів». Лише скажу, що другим варіантом була команда-учасниця Ліги Європи. Чесно кажучи, я навіть не роздумував, перш ніж перейти до «Оболоні». Після розмови з головним тренером Юрієм Максимовим я відразу ухвалив рішення. Не потрібно їхати з Києва, де мені дуже подобається, а все інше в моїх руках. Та й команда прем’єр-ліги вирішує серйозні задачі.

Андрій Воронков, нападник:

- В принципі, в прем’єр-лізі нічого незвичного я не побачив, хіба що швидкості трохи вищі, ніж у першому дивізіоні. «Металіст» – команда, яка грає сама і дає грати супернику. Сьогодні в гостей були три моменти, два з яких вони використали. У нас також було три, але ми їх реалізувати не змогли. Напевно, поки що не вистачає досвіду, але, гадаю, він прийде з часом.

Що стосується оренди до «Оболоні», я дізнався про неї тільки після відпустки, хоча про те, що з’являться якісь варіанти, здогадувався і раніше. Коли б не «пивовари», шукав би іншу команду прем’єр-ліги. В тому, щоб порозумітися з новими партнерами, не бачу нічого складного – всі хлопці знайомі по іграх у першій лізі, та й зі мною перейшли ще троє динамівців. Гадаю, разом нам буде легше влитися до нового колективу. Не знаю, чи зможу за умовами контракту грати проти «Динамо», але дуже хотілося б.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер