Динамівці та їхні родини у світлий день Пасхи

Динамівці та їхні родини у світлий день Пасхи

Гравці та їхні дружини ходять до церкви, фарбують яйця та готують святкові страви.

Андрій та Інна Ярмоленко: паски за рецептом свекрухи

Пасху ми кожного року святкуємо по різному, але найчастіше святимо паски з моїми батьками в Києві. Цього року збираємося поїхати до батьків Андрія до Чернігова. Відвідування церкви цього дня для нас із Андрієм – обов’язкова програма і ми намагаємося не порушувати цю традицію. На щастя команда зазвичай грає в суботу, і коли чоловік повертається додому, ми любимо фарбувати яйця та разом готуватися до цього родинного свята. А цього разу одразу після гри поїдемо до Чернігова. Минулого й позаминулого року я сама пекла святкові паски. Сподіваюсь, що мені це вдасться і найближчої неділі. Я ретельно до цього готуюсь і налаштовую себе. Така важлива справа забирає дуже багато часу та емоцій, адже я завжди засмучуюся, коли щось не складається. Рецептом зі мною поділилася мама Андрія. Він не складний, але паски виходять дуже смачні.

Артем та Ганна Кравець: свято в родинному колі

Щороку на Пасху ми з дружиною ходимо до церкви, сповідуємося, а протягом кількох останніх днів перед святом намагаємося дотримуватися посту, дружина більше, я – менше. Із Дніпродзержинська приїдуть мої батьки, тож будемо святкувати в родинному колі. Паски ми зазвичай купуємо, але цього року дружина можливо спече їх сама.

Мілош та Деяна Нінкович: поєднання сербських та українських традицій

Наш спосіб життя трохи змінився після народження доньки Ангеліни. Ми вирішили не звертатися за допомогою до няні, а дитина має їсти кожні три години, тож увесь свій вільний час я присвячую їй, адже зараз мені ніхто не допомагає. А Мілош, звісно, поїде до церкви, аби не порушувати традицію й причаститися. Зазвичай ми святимо яйця та паски в Свято-Введенському монастирі, або в Києво-Печерській Лаврі. Будемо святкувати вдома, у п’ятницю пофарбуємо яйця. А в неділю, після обіду, можливо, підемо до Попових, або вони прийдуть до нас, адже ми живемо зовсім поряд. Щодо пасок, то я не вмію їх пекти, бо в Сербії такої традиції немає. У нас печуть круглий хліб, схожий на каравай, який зветься «колач». До речі, його готують і на Різдво, тож, якщо буде час, я спробую спекти його в Києві. А ваші паски ми купуємо щороку.

Горан та Василья Попови: подорож до Умані та македонські паски 

Пасхальні традиції в Македонії дуже схожі на українські. Ми також фарбуємо яйця. Минулого року, коли дружина з дітьми ще не переїхали до мене, до Києва приїжджав батько й ми разом із моїм другом із Сербії на три дні поїхали до Одеси. Мені сказали, що там дуже гарно, тож хотілося побачити пляж та інші визначні місця. Цього року разом із дружиною можливо поїдемо до Умані, де є гарний парк. Дотримуватися посту в мене не виходить, бо я люблю смачно поїсти (посміхається). Паски зазвичай пече моя дружина. Мої улюблені – солодкі з родзинками за македонським рецептом. Потім обов’язково поїдемо до церкви святити їх. Пасха – це велике свято.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

* фото Олександр Патута

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер