Динамівці розпочали ялтинський збір

Динамівці розпочали ялтинський збір

Як відомо, минулої неділі динамівці офіційно вийшли з відпустки. Опівдні того ж дня чартерний рейс "Боїнгу" доставив віце-чемпіона в аеропорт Сімферополя, а ще через півтори години клубним автобусом до Ялти, де "біло-синіх" вже зустрічав адміністратор Олександр Чубаров. Команда розмістилася у однойменному готелі на чорноморському узбережжі. Місце десятиденної дислокації добре відоме динамівцям, адже саме в цій перлині півострову останніми роками вони проводили літній тренувальний збір.

Перші два дні гравці, чимало яких прибуло до Ялти з сім"ями, отримали для відпочинку, а у вівторок ввечері відбулось і перше тренування. Відрадно, що всі футболісти, викликані на цей збір головним тренером команди Леонідом Буряком, перебуваюсь у гарній фізичній формі та мають чудовий настрій. Немає поки в Ялті Діого Ринкова: керівництво клубу дозволило бразильцю трохи затриматись у Бразилії – один з лідерів "Динамо" незабаром має стати батьком.

У таборі "біло-синіх" помічений досвідчений голкіпер Тарас Луценко, який свого часу розпочинав кар"єру саме в "Динамо", а минулий чемпіонат провів у складі ужгородського "Закарпаття". Судячи зі всього, Тарасу буде наданий ще один шанс. Про інших можливих дебютантах команди – в наших наступних повідомленнях. Поки додамо, що в тренерському штабі "Динамо" поруч з іншими помічниками "коуча" долучився до роботи Володимир Козеренко, а також заслужений майстер спорту, срібний призер Олімпіади-72 з легкої атлетики Євген Аржанов. У обов"язки останнього, який, зазначимо, поки ще не став штатним співробітником клубу, входить бігова підготовка футболістів.

Зрозуміло, що кожен приїзд "Динамо" до Ялти викликає великий ажіотаж серед місцевих шанувальників футболу. Хлопчаки і навіть люди солідного віку з величезним інтересом слідкують за перебуванням найтитулованішої команди України. На тренування прийшло кількасот прихильників "біло-синіх" – автографи, фотографії вже стали звичним атрибутом спілкування динамівців зі своїми вболівальниками.

У цьому році всі тренування віце-чемпіони країни проводитимуть на ялтинському стадіоні. Нагадаємо, що раніше через реконструкцію місцевої арени практично вся бігова робота проводилась на стадіоні в Алушті.

Ще одним незвичним фактом стане відсутність по сусідству гравців маріупольського "Іллічівця". Цього разу команда з берегів Азовського моря дислокуватиметься в іншому готелі.

У планах динамівців звична для літнього міжсезоння програма, зі ставкою на фізичні вправи та бігову роботу. Звичайно, будуть і ігрові вправи з м"ячем, у тому числі один контрольний поєдинок, скоріш а все з тим самим "Іллічівцем".

Отже, позаду перше тренувальне заняття – легко (а комусь і не дуже) і весело долається важка "сонячна тропа" (або, як її ще називаюсь, "царська"). І останнє. На диво, в Криму далеко не найтепліша погода. Якщо в минулому році наприкінці червня температура повітря була за тридцять градусів, то цього разу близько 23-25-ти, а море і поготів прохолодне – 12 градусів! Втім, для динамівців це вже неважливо.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер