Динамівці - про матч ыз «Барселоною»

Незважаючи на сумний результат і завершення єврокубкового сезону для нашої команди, знайшли в собі сили поспілкуватися з журналістами і футболісти «Динамо».

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- Напевно, причина поразки в нестачі концентрації. Усі втомилися, над цим потрібно працювати. Гадаю, так просто подібні невдачі не трапляються, потрібно шукати причину.

- Але все ж таки сьогоднішню «Барселону» було реально перемогти?

- Почали ми справді добре, і за великим рахунком «Барселона» не дуже багато створила моментів. Але розпорядитися, як слід, своїми шансами вона змогла, а ми ні.

- Якою була установка на матч?

- Здобути перемогу.

- Чому перший і другий тайм склалися по-різному?

- Ім'я «Барселони» говорить саме за себе. У неї є свої переваги. Нам не вистачило кількох хвилин, щоб досягти результату, який дозволив би нам грати в Лізі чемпіонів або Лізі Європи. Ці голи на останніх хвилинах вже всім набридли.

- Команда і ти, зокрема, виклалися по максимуму?

- Я вважаю, так, оскільки ми зробили все, що змогли.

* * *

Огнєн ВУКОЄВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Ми зробили все, щоб виграти, тому справді дуже шкода, що сьогодні перемогу святкувала «Барселона». Ми виклалися на 200 відсотків своїх можливостей і грали до кінця. Добре почали перший тайм, забили швидкий гол. Але після перерви «Барселона» показала всю свою силу, адже це найкраща команда світу. Це все й вирішило.

- «Динамо» знову пропустило на останніх хвилинах. Не вистачило концентрації?

- Просто Мессі продемонстрував свою майстерність, забивши зі штрафного красивий гол і вирішивши результат гри. Недарма його визнано найкращим футболістом світу. Ми програли, але я хотів би відзначити, що в нас була дуже важка група. Ми доклали всіх зусиль, але вийти з неї так і не вдалося.

- Якщо всі виклалися по максимуму, чому тоді «Динамо» володіло м'ячем тільки 22% ігрового часу?

- А скільки відсотків володів м'ячем «Манчестер Юнайтед», коли грав із «Барселоною» у фіналі? 30 або 35%. Зрозумійте, у нас була дуже важка група, в якій грали найкращі команди світу. І ми виглядали добре, але не вистачило трохи вдачі. Ми пропустили три м'ячі за останні 10 хвилин матчу. Так було і з «Інтером», і сьогодні з «Барселоною». Додайте сюди ще торішні «Порту» та «Арсенал». Не знаю, як із цим боротися, напевно, потрібно більше концентрації наприкінці гри.

- Після першого тайму ви знали результат матчу «Інтер» - «Рубін»?

- Ми знали, що «Інтер» виграв. І «Рубіну» цього було достатньо, щоб закріпитися на третьому місці й потрапити до Ліги Європи.

- Але все ж таки, прикро, що «Рубін» випередив нас?

- Так, ми кращі, ніж «Рубін», що й довели у двох матчах з ними, але в росіян було більше вдачі, ніж у нас, і тому для нас єврокубки закінчилися, а «Рубін» продовжить свої виступи.

- Що сказав тренер у роздягальні, адже перед вами стояло завдання вийти з групи?

- Тренер сказав, що ми добре грали, старалися. Тепер будемо готуватися до чемпіонату України і до наступного сезону Ліги чемпіонів.

- У чому, на твій погляд, найбільша проблема «Динамо»? Що потрібно змінити?

- Навіть тренер нам говорить, що ми все правильно робимо, добре працюємо на тренуваннях. Головною метою для нас було виграти минулий чемпіонат України, щоб почати боротьбу в Лізі чемпіонів відразу з групового етапу. Але хто ж знав, що в нас буде така група.

* * *

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Не знаю, що сказати. Гадав, що гра з «Інтером» не повториться, але сьогодні відбулося те ж саме. І це триває, на жаль, вже не перший рік. Я вам чесно скажу, у мене просто немає слів.

- Можливо, все ж таки не варто було в другому таймі так концентруватися на захисті, знаючи про рахунок у матчі «Інтер» - «Рубін»?

- Я би не сказав, що захист зіграв погано. Вважаю, всі діяли добре.

- Які настанови давав тобі тренер перед виходом на поле в другому таймі?

- Знаєте, одній людині важко змінити хід гри. А, враховуючи те, як сьогодні «Барселона» грала, це взагалі складно. Зізнатися, я не бачив жодної команди, яка грала б так, як іспанці. А особливо складно щось змінити, коли команда обороняється, в другому таймі часу на атаку в нас майже не було. До того ж «Барселона» добре тримала м'яч.

- На твій погляд, сьогодні «Динамо» показало максимум своїх можливостей?

- Я би так не сказав, але грати з такою командою, як «Барселона», дуже важко. У них навіть неможливо відібрати м'яча! Те, як іспанці грали сьогодні, - просто фантастика.

- Чи можна сказати, що сьогоднішній матч був найскладнішим для «Динамо» в Лізі Чемпіонів?

- Так, але важким був і поєдинок з «Інтером». Кожен матч Ліги чемпіонів важкий по-своєму.

- У роздягальні знайшли винуватих?

- Ні. Я гадаю, таких немає. Кого можна звинувачувати в тому, що нам забили зі штрафного?

- Справедливо, що в Лізі Європи гратиме «Рубін», а не «Динамо»?

- Не скажу, що «Рубін» погана команда, вони все ж таки змогли обіграти «Барселону». Але коли іспанці грають так, як сьогодні, гадаю, у світі не знайдеться жодної команди, здатної завдати їм поразки.

- Які, на твій погляд, шанси «Рубіна» в Лізі Європи?

- Важко зараз сказати. Можу тільки побажати їм успіху.

- Чого не вистачило команді цього сезону для більш вдалого виступу в єврокубках?

- Концентрації і, напевно, вдачі. Тому ми й закінчили свої виступи так рано.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер