Динамівці про матч з «Фенербахче»

Динамівці про матч з «Фенербахче»

«Фенербахче» - «Динамо» - 0:0. Післяматчеві коментарі

Максим ШАЦЬКИХ, нападник «Динамо»:


- Не можна сказати, що ми повністю задоволені результатом. Ми мали достатньо можливостей, щоб забити м'яча, але не реалізували їх. Втім, нічийний результат – також непогано для нас.

- Наприкінці матчу в тебе була можливість віддати пас на Алієва в штрафний майданчик, про що він намагався інтенсивно докричатися. Не почув його?

- Почув, але пізно. В цей момент я вже налаштувався на удар, і важко було переключитися. Якби почув раніше – звичайно, віддав би під удар.

- Не важко діяти на самоті на вістрі атаки?
- Важко завжди і всім. Але я гадаю, що це нормально. «Динамо» багато років грало з одним нападником і, треба відзначити, грало достатньо успішно. Все залежить від тактичної схеми, оскільки нападнику необхідна підтримка з глибини.

- Брак ігрової практики сьогодні позначався?

- Гадаю, так. Звичайно, пропадає чуття голу, але це все повертається достатньо швидко.

- Два роки тому ти вже забивав на цьому стадіоні у ворота «Фенербахче». Чого не вистачило сьогодні, щоб повторити успіх?

- По-перше, в 2006 році і зараз грали фактично дві різні команди. А сьогодні, гадаю, не вистачило точності в завершенні атак і холоднокровності.

 

* * *


Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник «Динамо»:

- Гадаю, зі своїм завданням я впорався. Наприкінці матчу ми віддали ініціативу «Фенербахче», але небезпечних моментів біля наших воріт не було. Всі хлопці також впоралися на сто відсотків. Можливо, знову підвела реалізація голевих моментів, але через нічийний результат, гадаю, не варто засмучуватися.

- Віддавши ініціативу, ви зробили це спеціально або суперник змусив вас закритися в захисті?

- Гадаю, ми спеціально віддали суперникам ініціативу, щоб вони більше атакували і відкривали нам вільні зони для контратак. Щось вийшло, щось – ні, але це футбол.

- «Динамо» заробило одне очко або втратило два?

- Гадаю, ми заробили один пункт до турнірної таблиці. Адже все могло скластися інакше. Тому результат можна вважати позитивним.

- У першому таймі здавалося, що якщо «Динамо» трохи додасть, то цілком може забити м'яча…

- Так, я з вами згоден. Коли сидів на лавці запасних, то зловив себе на думці, що це не та команда, з якою ми грали два роки тому. Сьогодні її можна було спокійно обігрувати. Якби вдалося трохи додати, по-іншому розпорядитися своїми моментами, то цілком могли вивезти зі Стамбулу три очки.

- Наприкінці другого тайму команда практично зупинилася. З чим це пов'язано?

- Необхідно, щоб спочатку вляглися емоції після матчу. Необхідно ще раз проглянути поєдинок в запису, розібрати всі моменти, і лише тоді можна буде говорити про матч у деталях.

 

* * *


Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Результатом, можна сказати, залишилися задоволені. Проте, якби ми грали більш розкуто, з великим акцентом на атаку, то могли і виграти. В другому таймі знову відійшли в оборону, як і в поєдинку з «Арсеналом». Не знаю, чого так відбувається…

- Чекали, що «Фенербахче» знаходиться не в найкращій формі?

- Ми детально вивчили останні матчі команди і, звичайно, знали про її, образно кажучи, розібраний стан. Втім, в їхньому складі грають футболісти, які самі можуть вирішити результат матчу. Алекс, Гуїза, Роберто Карлос спричинили нам немало проблем сьогодні.

- До сьогоднішнього дня тобі доводилося грати в Туреччині?

- Ні, це вперше.

- Які враження від турецьких уболівальників?
- В принципі, турецькі вболівальники чимось нагадують мені сербських фанатів. Тому нічого нового для себе я не побачив.

- Не здалося тобі, що футболісти «Фенербахче» нервували, можливо, навіть більше, ніж динамівці?

- Після поразки в першому турі від «Порту» вони розраховували взяти три очки в домашньому матчі, причому за будь-яку ціну. Але якщо вони й далі продовжуватимуть так грати, більше ніж на останнє місце їм розраховувати буде складно.

- Сьомін на прес-конференції сказав, що «Динамо» відіграло блискуче в обороні. Чи не вважаєш це перебільшенням?

- Я згоден з Юрієм Павловичем – в обороні ми зіграли блискуче. У «Фенербахче» практично не було моментів.

- Було видно, що наприкінці футболісти «Динамо» трохи підсіли…

- Не знаю. Цілком можливо, позначається щільний графік матчів, адже нам доводиться грати через три дні на четвертий.

- Могли вас розслабити дві поспіль великих перемоги в чемпіонаті України?
- Ні, не думаю, оскільки матчі чемпіонату України і Ліги чемпіонів – два різних рівня. Всі хлопці налаштовувалися на перемогу, але й нічийний результат не засмутив нас.

- Австрійський арбітр відпрацював сьогодні достатньо принципово. Були якісь рішення з його боку, які особисто вас дратували?

- Ні. Як на мене, суддя відпрацював сьогодні на достатньо високому рівні.

- Ти сьогодні неодноразово отримував по ногах від футболістів «Фенербахче». Як себе почуваєш?

- Чесно кажучи, ніколи в житті так не втомлювався, як після сьогоднішнього матчу. Від цього навіть почав боліти живіт. Довелося випити дві пігулки. Сподіваюся, все буде добре.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), зі Стамбулу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер