Динамівці – про матч із «ПСЖ»

Динамівці – про матч із «ПСЖ»

Після матчу з «ПСЖ» наставник «Динамо» Юрій Сьомін поспілкувався з журналістами не тільки на прес-конференції, але й у мікст-зоні:

- Я гадаю, сьогоднішньою перемогою задоволені абсолютно всі, не тільки мої керівники, але й уболівальники, і весь Київ. Ми вдячні глядачам, які повністю заповнили стадіон і створили незвичайну атмосферу, яка додавала нам сил. Тому ми й досягли перемоги, адже сьогодні на стадіоні була велика єдність.

- У перерві було важко налаштовувати команду?

- А налаштовувати й не потрібно було, хлопці грали добре. Футболісти дуже серйозно поставилися до матчу, і я гадаю, показали гру дуже високого рівня.

- В чому «Динамо» сьогодні було сильніше?

- В тому, що воно виграло.

На радощах ніхто з футболістів «Динамо» також не відмовляв в увазі журналістам.

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- Ми стали сильнішими і більш згуртованими, це дозволяє команді досягати успіху. Сьогодні всі зіграли на сто відсотків своїх можливостей. Ми дивуємося самі з себе...

- Ти дуже хотів забити, але не склалося...

- Яке це має значення? Особисті досягнення відходять на другий план, коли важливий успіх команди. В тому, що я сьогодні не забив, немає нічого страшного.

- В паралельній парі вболіватимеш за «Марсель»?

- Не знаю. Я не уявляю, що буде, якщо нам потрапить у півфіналі саме «Шахтар». Буде щось неймовірне.

- На початку другого тайму ти заспокоював Сьоміна чи він тебе?

- В одному з епізодів я втратив м'яча. Показав йому, що не треба хвилюватися, все гаразд.

- Здалося, що в першому таймі «Динамо» грає в майже безпомилковий футбол. Це максимум, на що здатна команда, чи у вас ще є потенціал?

- Я гадаю, є, той заряд енергії, який ми сьогодні продемонстрували і підтримували впродовж усього матчу, це показав. Кожен знав, чого він хоче на полі, і за рахунок чого може виграти, тому, гадаю, потенціал в нас ще дуже великий.

* * *

Станіслав БОГУШ, воротар «Динамо»:

- Не сказав би, що вдома нам було значно легше, ніж у Парижі, але, звичайно, рідні стіни допомагають. Ви бачили, як за підтримки наших уболівальників хлопці просто полетіли вперед, забили два швидких м'ячі, які, гадаю, в результаті і зумовили загальний успіх нашої команди. Настрій у хлопців був дуже серйозний, і ніякого іншого результату, окрім перемоги, для нас просто не існувало.

- Сьогодні «Динамо» виявилося набагато сильнішим, ніж «ПСЖ» Як вважаєш, за рахунок чого?

- Складно сказати. Судячи з результату, такий висновок справді можна зробити. Але, якщо проаналізувати ті команди, з якими нам доводилося грати в Кубку УЄФА раніше, найсильнішою, на мій погляд, була, все ж таки, «Валенсія».

- У цій грі «Динамо» просто перетворилося, що особливо дивно, враховуючи, що команда грає на тлі втоми…

- Просто у хлопців було божевільне бажання і настрій. Ми хотіли вийти на поле, віддати всі сили і всіх себе грі, нічого не жаліючи. Як бачите, людські можливості безмежні (посміхається).

- Як тобі гра оборони на початку другого тайму?

- Можливо, у зв'язку з тим, що ми забезпечили собі прийнятний результат ще в першому таймі, трохи відступили назад і запропонували супернику йти вперед, щоб самим вдало зіграти на контратаках. Ну а те, що в обох поєдинках із французами наші ворота залишилися «на замку», багато в чому заслуга нашого захисту. Рахунок говорить сам за себе.

- Ближче до кінця матчу ти замислювався про те, щоб відстояти «на нуль»?

- Звичайно, хотілося не пропустити, це природно.

- Сьогодні твій колега в протилежній рамці воріт, по суті, сам собі «привіз» два голи. Як можеш це прокоментувати?

- Я чудово розумію, що в нього коїться зараз у душі. Ландро дуже хороший воротар, і це просто нещастя для нього. Подібне може з кожним трапитися, я йому, звичайно, не заздрю, але що поробиш, це гра.

- З яким суперником хотілося б зіграти в півфіналі?

- Чесно кажучи, мені більше хотілося б зустрітися з «Марселем». І не тому, що «Шахтар» сильніший, просто з ними ми ще встигнемо зіграти, і неодноразово. Але для українського футболу, звичайно, краще, щоб зустрілися «Динамо» і «Шахтар», оскільки за такого розкладу Україна буде в будь-якому випадку представлена у фіналі Кубка УЄФА.

- Перший півфінальний матч краще грати вдома чи на виїзді?

- Виходячи зі стратегії двохматчевого протистояння, вдома, звичайно, краще грати повторний поєдинок. На мій погляд, така схема вдаліша. До зустрічі з «ПСЖ» ми проводили перший матч вдома, а повторний на виїзді і проходили до наступного раунду з великими складнощами.

* * *

Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник «Динамо»:

- Те, що доводиться грати на тлі втоми, це нормально. Ми над цим працювали, значить, збори пройшли не дарма, ми готувалися до того, що весь сезон буде дуже важким. Не можна сказати, що півфінал Кубка УЄФА чи Ліги чемпіонів – межа наших мрій – це все плоди нашої роботи, значить, ми добре її виконали.

- Відчуваєте, як змінилося ставлення вболівальників до команди?

- Звичайно, відчуваємо. Адже в нас такий менталітет, що, коли виграємо, до нас добре ставляться, а коли програємо – лають і свистять. Звичайно, зараз, коли команда досягає успіху, приємно бачити повні трибуни фанів. Хотілося б, щоб стільки ж уболівальників приходило і на матчі чемпіонату України, тоді їм було б цікавіше нас підтримувати, а нам – грати.

* * *

Горан САБЛИЧ, захисник «Динамо»:

- Погоджуюсь, що на результат гри багато в чому вплинули два швидко забитих м'ячі. Але, гадаю, навіть якщо б ми не забили відразу, все одно рано чи пізно це зробили б, адже в нас було достатньо моментів. Гадаю, ми з перших хвилин були краще налаштовані на гру, ніж суперник.

- Важко було впоратися з Оаро?

- Не дуже. Він хороший футболіст і, незважаючи на те, що вищий за мене, вдалося не дозволити йому відзначитися.

- У протистоянні з «ПСЖ» «Динамо» вперше в Кубку УЄФА грало перший матч на виїзді. Це мало якесь значення?

- Дивлячись з якого боку. В будь-якому випадку, в кожної з команд є два матчі по 90 хвилин. Хоча в Парижі ми зіграли в нульову нічию, знали, що вдома потрібно обов'язково вигравати, а це буде дуже важко зробити. Звичайно, грати вдома, за своїх уболівальників – краще. Вважається, що в такому разі в команди є перевага, і в неї може відразу вийти досягти позитивного результату.

* * *

Роман ЄРЕМЕНКО, півзахисник «Динамо»:

- Мені здається, сьогодні «Динамо» зіграло сильно, а не «ПСЖ» слабо. Ми взагалі розпочали гру дуже активно, відразу понеслися вперед. Я гадаю, французи не очікували такого.

- Напевно, ще допомогла невдала гра воротаря Ландро?

- Ну, це буває. Звичайно, допомогла. Але навіть без його помилок ми б виграли поєдинок.

- Вихід до півфіналу Кубка УЄФА – це найбільший успіх у твоїй кар'єрі?

- Звичайно, адже подібне не щодня трапляється...

- Романе, ти про майбутнє в Києві думав?


- Звичайно, думав. Але спочатку потрібно Кубок УЄФА виграти, а потім вже розмірковувати про це грунтовніше.

- Зараз, напевно, вже всі думки про гру із «Шахтарем» у півфіналі Кубка УЄФА?

- Подивимося, на «гірників» зараз очікує повторна гра з «Марселем». Їм доведеться важко проти французів.

- Як ти думаєш, хто все ж таки переможе?

- Чесно кажучи, не знаю. Повторюся, думаю, «Шахтарю» буде нелегко, подивимося, як вийде насправді.

- Як плануєш святкувати перемогу?

- З друзями. Але нічого особливого ми не будемо робити, оскільки завтра об 11-й ранку потрібно їхати на базу, проходити відновлювальні процедури.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер