Динамівці – про матч із «Шахтарем»

Динамівці – про матч із «Шахтарем»

Після матчу з донецьким «Шахтарем», який «Динамо» програло в серії пенальті, футболісти нашої команди були не в доброму гуморі. На питання журналістів погодилися відповісти автор гола у ворота номінальних господарів Артем Мілевський і капітан «Динамо», воротар Олександр Шовковський.

Артем Мілевський, нападник «Динамо»:

- Прикро, звичайно, програвати. Минулого року ми втратили чемпіонство і Кубок України, а цей футбольний рік розпочали з поразки в Суперкубку. «Динамо» дуже хотіло виграти, це було видно. Гадаю, обидві команди показали хороший футбол.

- Ви очікували на те, що справа дійде до серії пенальті?

- З «Шахтарем» у нас завжди виходять напружені ігри. Гадаю, це глядачам подобається. Так сталося, що сьогодні знову виграли «гірники», і я вітаю їх із перемогою.

- Ви не рахуєте, скільки голів забили «Шахтарю»?

- Не рахую, але, думаю, достатньо. Міг би ще сьогодні забити, як і Максим Шацьких, у нас були для цього моменти. Тоді б могли виграти.

- А що зашкодило вам забити вдруге у вирішальному поєдинку?

- В одному з епізодів я просто не підібрав ногу, оступився, тому так все і сталося.

- Вам хотілося сьогодні бити пенальті?

- Так, хотілося, але результат від цього не міняється, ми все одно програли.

- Коли ви відпрацьовували пенальті на тренуванні, ви теж не потрапили до групи футболістів, що били 11-метрові?

- Яка різниця, потрапив або не потрапив. Я завжди прагну бити одинадцятиметрові удари, і в післяматчевих пенальті ще жодного разу не промахнувся.

- Папе Діакате не було на нагородженні. Що з ним сталося?

- Він потрапив на допінг-контроль, тому відразу пішов. Можливо, турбувався, але пенальті – це лотерея. Просто прикро, що ми пропускаємо одні й ті ж голи із стандартних положень. Я вважаю, нам потрібно грати щільніше.

- Минулого разу, коли «Шахтар» завоював Суперкубок в 2005 році, «Динамо» двічі поспіль ставало чемпіоном. Можливо, це хороша прикмета?

- Якщо це так, то нехай виграють.

Олександр Шовковський, воротар «Динамо»:

- Як ви ставитеся до пенальті?

- Я їх ненавиджу. Для воротаря це завжди велика нервова напруга – він може стати або героєм, або ніким.

- Чотири з п'яти розиграшів Суперкубка закінчуються серією пенальті. З чим це пов'язано?

- По-перше, з тим, що жодна з команд не хоче поступатися, всі прагнуть перемогти і добитися результату. Тому команди грають обережно й дуже акуратно в обороні.

Я також хотів би сказати велике спасибі організаторам, які зуміли провести поєдинок на дуже високому рівні. Гадаю, традиція грати фінальні матчі Кубка і Суперкубка в інших містах піде на користь і вболівальникам, і всьому українському футболу.

- Перед матчем ви говорили, що пенальті відбирають у вас дуже багато сил. Як ви зараз себе почуваєте?

- Гадаю, завтра мені буде краще.

- Можна сказати, що «Шахтар» перед початком нового сезону нам трохи зіпсував настрій?

- Ви знаєте, що футбол прив'язаний до результату. Є команда, яка перемогла, а є та, яка програла, але оцінювати свою гру кожен футболіст ви повинен виходячи з того, як він проявив себе на полі. Головний принцип футболу полягає в тому, щоб відповідати за якість своєї гри. Перемога – це радісні емоції, але коли команду переслідують невдачі, дуже важко знайти в собі сили йти далі. Але ми чудово все розуміємо стосовно існування результату й якості гри, до поліпшення якої нам всім потрібно прагнути, а тренер завжди відповідатиме за результат.

- Перемогу «Шахтаря» можна вважати «на фарт»? Адже коли «гірники» виграли цей трофей минулого разу, «Динамо» двічі ставало чемпіоном...

- Із задоволенням вважав би її такою. Якщо б тільки ваші слова виявилися пророчими.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер