Динамівці про матч із «Таврією»

Динамівці про матч із «Таврією»

Малхаз Асатіані
Малхаз Асатіані в матчі з «Таврією» провів на полі всі 90 хвилин, а після гри зізнався, що це був найважчий поєдинок з тих, які йому доводилося провести в складі «Динамо»:

- Сьогодні було складніше за все, особливо за рахунку 2:1. Але добре, що вдалося перемогти. Зараз для нас головне – заробляти очки. Повторюся, так важко, як сьогодні, не було з жодною іншою командою.

- «Таврія» знаходиться на передостанньому місці в турнірній таблиці. Чому «Динамо» довелося так нелегко?

- Природно, суперник серйозно налаштувався на матч із нами, оскільки не хоче вилетіти з вищої ліги. Можу сказати, що «Таврія» - сильна команда, яка незаслужено знаходиться внизу турнірної таблиці.

- Що тренер сказав після гри?

- Юрій Павлович задоволений, що ми здобули три очки. Гадаю, гра його задовольнила, хоча помилки були. Зокрема, гол у наші ворота був забитий через мою провину.

- Станіслава Богуша привітали з днем народження?

- Звичайно, ми привітали його перед грою. Шкода, що не вдалося залишити його ворота «сухими». Я вибачився у нього за це.

 

* * *

Півзахисник «Динамо» Микола Морозюк останнім часом нечасто виходить на поле. Але головний тренер Юрій Сьомін продовжує розраховувати на футболіста, довіривши Миколі провести в матчі з «Таврією» весь другий тайм.

- Гра була дуже важкою. В «Таврії» є проблеми в чемпіонаті України, тому в матчі з «Динамо» вони хотіли довести, що здатні вибратися з кризи. Що стосується мене, то останнім часом було не так багато ігрової практики. Юрій Павлович сказав, що потрібно більше працювати і більше бігати на полі. Повторюся, сьогодні мені було дуже складно, оскільки тренувальний процес – це одне, а гра – зовсім інше. В матчі проти «Таврії» відчув це на всі 100%.

- Вдалося виконати установку тренера? Як гадаєш, він випускатиме тебе в наступних матчах?

- Дай Боже. Я буду працювати і робитиму все залежне, щоб Юрій Павлович продовжував довіряти. Скажу чесно, я дуже радий, що вийшов сьогодні на поле, це було дуже важливо з психологічної точки зору. Було б добре, щоб все так продовжувалося і надалі.

- В попередніх двох матчах із «Таврією» в Сімферополі «Динамо» забивало по 4 м'ячі...

- Сьогодні ми, звичайно, могли забити і чотири, якби Артем реалізував одинадцятиметровий удар, але це футбол. Не завжди так просто забити багато м'ячів. Сьогодні забили три, наступного разу відзначимося більше. А те, що пропустили... «Таврія» провела хорошу атаку і забила красивий гол.

 

* * *

У матчі проти «Таврії» головна увага була прикута до воротаря Станіслав Богуша, який відзначав в день гри 25-річний ювілей. На жаль, залишити динамівські ворота «сухими» йому не вдалося, але, за словами кіпера, головне, що команда перемогла:

- Не прикро пропустити перший гол у чемпіонаті в день народження?

- Знав, що так буде. Рано чи пізно це мало трапитися.

- Незважаючи на те, що «Таврія» знаходиться на передостанньому місці в турнірній таблиці, легкої прогулянки не було?

- Ми на неї і не розраховували. Тренер нас налаштовував, що гра буде бойовою. Так і сталося насправді. Ви бачили, було багато боротьби, нам довелося нелегко. Виграли, і слава богу.

- Створилося враження, після пропущеного гола ти став діяти впевненіше...

- Про це ніколи не думаю. Завдання не пропустити стоїть перед нами в кожній грі. Але цього разу дуже добре пробив головою Ідахор, мені не вистачило зовсім трохи, щоб дістати м'яча.

- Суперник підніс якісь сюрпризи?

- В принципі, ні. Ми цю команду знаємо достатньо давно і вивчили, як вона грає. В основному використовуючи довгі передачі на нападників. Ми до цього були готові. Інша справа, що складно весь матч проводити в боротьбі.

- Як партнери привітали з днем народження?

- Перш за все, перемогою. Ще подарували футболку з автографами.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер