Динамівці – про перемогу над МТТУ

Гра з туркменським МТТУ вийшла цікавою і багатою на забиті м'ячі. Прокоментувати перемогу і перше місце в групі ми попросили авторів голів Євгена Морозенка та Андрія Сахневича, а також воротаря «Динамо-2» Артема Кичака.

Євген МОРОЗЕНКО, півзахисник «Динамо-2»:

- Тренери залишилися задоволеними сьогоднішнім результатом. Незважаючи на те, що ми достроково вийшли з групи, і цей матч нічого не вирішував, все одно всі хлопці вийшли зарядженими на боротьбу, і справді добре зіграли в нападі.

- Для вас було принципово посісти перше місце в групі?

- Ім'я «Динамо» говорить саме за себе, тому, вважаю, ми маємо виграти турнір Кубка Співдружності. Гадаю, з цим погодяться і всі хлопці нашої команди. Принаймні, ми на це налаштовуємося. Безумовно, для цього потрібно здобувати локальні перемоги в кожному найближчому матчі. Ми вже трохи пристосувалися і до повітря, і до покриття, яке відрізняється від того, яке в нас в Києві. Сьогодні вже почували себе чудово.

- Чому після перерви гра вийшла не такою гострою, як у першому таймі?

- Просто на поле вийшли нові футболісти, і гра трохи заспокоїлася, але ми їх усе одно «дотиснули».

- Коли забивав м'яч, як ти залишився один перед воротами?

- Просто захисники намагалися створити штучне положення поза грою, але в них це не вийшло. Вони не встигли, а я вийшов віч-на-віч.

- У цілому, своїми діями залишився задоволений?

- Гадаю, так, можна сказати, що я вдало увійшов у гру з лавки запасних.

* * *

Андрій САХНЕВИЧ, півзахисник «Динамо-2»:

- Судячи з рахунку, ми справді добре сьогодні зіграли в атаці, але гадаю, могли забити й більше – як у першому таймі, так і в другому. У нас було достатньо моментів для цього. В цілому, вважаю, результат закономірний.

- Ти – гравець оборонного плану. Як опинився у штрафному майданчику суперника, коли забивав перший м'яч?

- Сьогодні я грав на позиції опорного півзахисника. Отримав м'яч у центрі, змістився вліво, прибрав гравця суперника і вдарив. М'яч вдало відскочив від газону і опинився у воротах. Те, що ми повели в рахунку вже на початку гри, додало нам упевненості, і
надалі гра була під нашим контролем.

- На Кубку Співдружності нарівні з нападниками забивають і захисники. На твій погляд, це нормальна ситуація?


- Так, адже ми команда, і неважливо, хто забиває, ми всі радіємо підсумковому результату.

- Який із трьох матчів групового етапу тобі більше за інші запам'ятався?


- У принципі, в нашій групі всі команди були приблизно рівні, і «Левадія», і МТТУ. Хіба що із збірною клубів Росії, як із сильнішим суперником, було набагато цікавіше грати.

- Із ким би хотів зустрітися у чвертьфіналі?

- Я би не відмовився від мадридського «Реала» (сміється). Якщо серйозно, я не думаю, що на турнірі є команди, які на дві голови вищі, ніж усі інші. Всі суперники однакового рівня, тому з ким грати, для нас абсолютно непринципово.

- Тепер перед командою стоїть завдання виграти турнір?

- Ні, такої мети перед нами не ставили. Ми маємо перемагати в кожному конкретному матчі, чи то груповий етап або стадія плей-оф. Тільки так ми зможемо дійти до фіналу.

* * *

Артем КИЧАК, воротар «Динамо-2»:

- Сьогодні мені було дуже важко дихати, адже повітря не таке, як у нас в манежі в Києві. Хоча хлопці мене попереджали, що так буде. Плюс, у мене ще не повністю пройшла нежить.

- А про саму гру що можеш сказати?

- У принципі, вона вже нічого не вирішувала, але результат все одно був для нас дуже важливий, адже ми представляємо обличчя клубу і країни, не просто так приїхали до Москви. Хочемо довести, що «Динамо» найкраще не тільки в СНД, але й у Європі.

- Як виглядали з воріт пропущені м'ячі?

- У першому моменті суперник вкинув аут, наші не розібрали гравців, м'яч відскочив до Газахова, той на замаху прибрав когось із захисників і пробив у дальній верхній кут. Я прагнув відбити, але, як бачите, безрезультатно. А в другому після подачі до штрафного майданчика хотів піти на перехоплення, але побачив, що не встигну, тим паче м'яч опускався далеко, і чи то від Допілки, чи то від їхнього гравця залетів у ворота.

- Але все ж таки нашій команді вдалося зіграти ще результативніше?

- Справді, в сьогоднішній грі ми забили в два рази більше м'ячів, ніж у двох попередніх разом узятих. Можливо, це через те, що ми не відчували відповідальності за результат. Хоча, МТТУ така ж команда, як і «Левадія». Збірна клубів Росії, щоправда, сильніше виглядала. Та й, напевно, і туркмени не на повну силу грали.

- Важко грати два дні поспіль із перервою в один день?


- Вже ні, адже в Києві, коли готувалися до турніру, ми грали в такому ж режимі, тому не думаю, що хтось сильно втомився.

- Обходитися без тренувань теж уже звикли?

- Краще щодня грати, ніж проводити по два тренування на день або бігати без м'яча. Так цікавіше.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Москви (Росія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер