Динамівці - про майбутній матч із «Барселоною»

Напередодні поєдинку з «Барселоною» «Динамо» провело традиційне тренування, відкрите для журналістів перші 15 хвилин. До найважливішого матчу року, як майбутню зустріч називають самі футболісти і тренери, готуються всі гравці. Тільки Мілош Нінкович відокремився від загальної групи, намотуючи кола на сусідньому полі. Очевидно, дає про себе знати ушкодження, якого півзахисник зазнав у попередній грі з «Чорноморцем». Це, втім, не завадило Мілошу, як і іншим динамівцям, відповісти на питання журналістів.

- У цілому, перед матчем із «Барселоною» у всіх хлопців настрій хороший, особливо після поєдинку з «Чорноморцем», який нам усе ж таки вдалося виграти. А свій настрій ми покажемо під час гри. Завтрашній матч - найголовніший для нас цього року.

- Реально обіграти «Барселону» з рахунком 2:0?

- А чому ні? Не буду оригінальним, поставивши за приклад «Рубін», який обіграв іспанців на виїзді. Ми ж маємо зробити те ж саме в рідних стінах.

- В останніх матчах чемпіонату команда берегла сили, щоб зробити для гостей сюрприз?

- Я би так не сказав. Особливих несподіванок не готуємо, будемо грати з серйозним настроєм. Звичайно, буде важко, але не думаю, що команди здатні один одного чимось здивувати. Завтра на полі кожен футболіст віддаватиметься повністю. Тільки за цієї умови у нас буде шанс виграти.

- «Барселона» не звикла до холодної погоди, це зіграє за нас?

- Можливо, але з іншого боку, через холод вони більше бігатимуть (посміхається).

- Уночі «Барселона» ще не сниться?


- Ні, ми всі розуміємо, що буде найважливіша гра, але готуємося так само, як і на попередні матчі проти «Рубіна», «Інтера» чи «Шахтаря».

- У «Барселоні» достатньо зоряний склад, зокрема, і володар «Золотого м'яча» Мессі. А кого б міг виокремити ти?

- Уся команда, кожен футболіст чудово грає. Не сказав би, що Мессі краще за Іньєсту, Ібрагимовича чи навпаки. У цій команді всі гравці одного рівня.

- Хотів би, щоб хтось із суперників залишився на лавці запасних?

- Ні, нехай всі виходять на поле, і ми подивимося, хто сильніший.

* * *

Останнім часом наставник «Динамо» Валерій Газзаєв незмінно використовує Романа Єременка на правому фланзі захисту. Півзахисник добре виконує свої функції, і навряд чи кому-небудь поступиться цим місцем у сьогоднішньому поєдинку. Роман прокоментував останні матчі «Динамо» і поділився думкою з приводу важливого поєдинку:

- На позиції правого захисника вже повністю освоївся?

- Ще не зовсім, але потихеньку звикаю.

- Останні ігри чемпіонату давалися «Динамо» нелегко. Із чим це пов'язано?

- Сили точно ніхто не беріг, просто так склалося, що матчі були важкими.

- Враховуючи перший матч у Барселоні, «Динамо» під силу обіграти іспанців?

- Ми спробуємо це зробити за рахунок волі, характеру. Що стосується тактичних планів, гадаю, нам про них розкажуть після тренування на теоретичному занятті. Поки не готовий вам відповісти на це питання.

- Завдання вийти з групи залишається незмінним?

- Звичайно, поки шанси є, ми будемо боротися. Потрапляння до Ліги Європи, гадаю, також вважатиметься непоганим результатом.

- Якщо так складеться, хотілося б у Лізі Європи перетнутися з «Шахтарем»?

- Це ви далеко загадуєте. Спочатку потрібно туди потрапити, але взяти реванш, звичайно, було б цікаво.

- Холодна погода – це плюс для «Динамо»?

- Не знаю, напевно, ми все ж таки, більше звикли до морозу.

* * *

Огнєн ВУКОЄВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Ми справді не найкращим чином грали проти запорізького «Металурга» і «Чорноморця» в останніх турах чемпіонату України, але такі команди вдесятьох відходять у захист, і щось зробити проти цього за 90 хвилин украй складно. Якби в одній з цих ігор ми забили швидкий гол, ви би побачили, що до кінця матчу рахунок був би 3:0 або 4:0. Я впевнений у цьому на 100%

- Ці матчі якось вплинули на впевненість команди перед завтрашнім протистоянням?

- Ні, завтра в нас матч року проти «Барселони». Перша частина сезону була для нас дуже важкою, багато футболістів «Динамо» грали на кількох фронтах – і у внутрішньому чемпіонаті, і на євроарені, і за свої національні збірні. Але такий матч, як завтра, буває тільки одного разу, тому, незважаючи ані на втому, ані на якісь інші проблеми, усі футболісти впродовж 90 хвилин викладатимуться на 200 відсотків.

- Якщо «Динамо» вийде до Ліги Європи, ти сприймеш це як невдачу?

- Якщо так станеться, гадаю, «Динамо» в цьому турнірі дістанеться кінця. Враховуючи те, що минулого року ми закінчили боротьбу в півфіналі, у цьому, вважаю, зможемо зіграти у вирішальному матчі. У нас дуже важка група, на відміну від решти квартетів, у ній представлені лише чемпіони своїх країн, тому, вважаю, вихід до Ліги Європи – цілком прийнятний результат.

- Зараз про Лігу Європи поки не думаєте?

- Сьогодні ні, але завтра все може бути.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер