Динамівці – про майбутній матч із «Рубіном»

У вівторок динамівці провели традиційне відкрите тренування напередодні старту в Лізі чемпіонів. Перед його початком футболісти поспілкувалися з представниками ЗМІ.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- У вас була бесіда з Сергієм Ребровим з приводу «Рубіна»?

- У нас була невелика розмова в неформальній обстановці, і певну інформацію я отримав. Вона мене ані порадувала, ані засмутила – це просто інформація.

- Взагалі, матчі «Рубіна» дивився?

- Безумовно. Останній матч і всі огляди. Моє враження? Дуже хороша команда, яка не перший рік грає приблизно одним складом і грамотно будує свою гру як в обороні, так і в атаці. Не дарма останні матчів десять, якщо я не помиляюся, вони провели без поразок, лише одного разу зігравши внічию.

- Багато хто звертає увагу на зв'язку Семак-Домінгес-Бухаров. Що можеш сказати з погляду воротаря?

- Я припускаю, що гра буде непростою в будь-якому випадку, і сюрпризів варто чекати від усіх гравців суперника. З упевненістю можу сказати, що російська команда знаходиться у хорошому стані – як психологічному, так і функціональному. Все буде залежати від того, як нам вдасться реалізувати свої можливості. І, звичайно, велика увага буде приділятися тому, щоб у грі не було помилок.

- Те, що перший матч «Динамо» грає вдома, – це плюс?

- Не знаю, можливо, і так. Подивимося.

* * *


Андрій ШЕВЧЕНКО, нападаючий «Динамо»:

- Для нас завтрашня зустріч дуже важлива ще й тому, що це перша гра в Лізі чемпіонів цього сезону. Крім того, ми граємо вдома, перед своїми глядачами, тому, звичайно, будемо думати лише про перемогу.

- Сергій Ребров щось розповідав про «Рубін»?

- У нас достатньо інформації про суперника. Звичайно, Сергій поділився своєю думкою. Одним словом, будемо готуватися серйозно.

- Як тобі гралося на позиції правого півзахисника? Газзаєв казав, чи й надалі буде використовувати тебе на цьому місці?

- Грати справа для мене нове, але необхідно буде адаптуватися. Взагалі, потрібно спробувати себе на цій позиції, оскільки ми з тренером говорили на цю тему. Я точно не знаю. Можливо, він мене буде використовувати справа й у наступній грі, а можливо, не буде зовсім. Але спробувати потрібно.

- Наскільки тобі було комфортно грати проти «Металіста»?

- Звичайно, доводилося виконувати великий об'єм роботи і трохи по-іншому грати. До цього потрібно звикнути. Вважаю, в другому таймі в мене стало краще виходити, я частіше зустрічався з м'ячем. Все буде залежати від того, як гратиме команда.

- Валерій Георгійович сказав, що у «Рубіна» найкраща атака в російській Прем'єр-лізі. Що їй може протиставити «Динамо»?

- Хороший захист (посміхається). Гадаю, із самого початку нам потрібно буде намагатися пресингувати. «Рубін» – хороша команда, і заслужено займає перше місце в російському чемпіонаті. Якщо не помиляюся, казанці забили більше за всіх м'ячів і менше за всіх пропустили. А в останніх сімох матчах команда досягала лише позитивного результату, причому з великою кількістю забитих м'ячів. Ми все це знаємо, тому готуватися будемо дуже серйозно.

- Як потрібно зіграти «Динамо» проти «Рубіна»?

- У нас є певні задумки, але їх не будемо видавати. Завтра подивимося, чи вдасться реалізувати їх на футбольному полі.

- Для тебе обрана тактика звична?

- Хороший тренер і хороший футболіст говорять завжди багато, але ні про що. Тому й я буду дотримуватися цієї тактики (загальний сміх). Я вам уже правду говорю. Потрібно добре налаштуватися, перш за все, психологічно, адже в Лізі чемпіонів не тільки грають всі найкращі команди різних країн, але й найкращі футболісти, тому дуже важливо бути спокійним і холоднокровним.

- Востаннє, коли ти грав за «Динамо», матчі Ліги чемпіонів проводилися на НСК «Олімпійському». Те, що завтра доведеться вийти на стадіон «Динамо», має для тебе якесь значення?

- Я люблю динамівський стадіон. Ви знаєте, саме там я починав грати у футбол – спочатку в дитячій школі, а потім у «Динамо-2», також багато ігор провів і за першу команду. Будемо сподіватися, що цей стадіон принесе нам успіх завтра.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер