Динамівці – про жеребкування відбіркового турніру ЄВРО-2012

Сьогодні у Варшаві відбулося жеребкування відбіркового турніру ЄВРО-2012. Пропонуємо до вашої уваги результати жеребкування, в церемонії проведення якої брав також участь нападник «Динамо» та збірної України Андрій Шевченко.

Група «А»
Німеччина, Туреччина, Австрія, Бельгія, Казахстан, Азербайджан

Група «В»
Росія, Словаччина, Ірландія, Македонія, Вірменія, Андорра

Група «С»

Італія, Сербія, Північна Ірландія, Словенія, Естонія, Фарери

Група «D»
Франція, Румунія, Боснія і Герцеговина, Білорусь, Албанія, Люксембург

Група «Е»
Голландія, Швеція, Фінляндія, Угорщина, Молдова, Сан-Марино

Група «F»
Хорватія, Греція, Ізраїль, Латвія, Грузія, Мальта

Група «G»
Англія, Швейцарія, Болгарія, Уельс, Чорногорія

Група «H»
Португалія, Данія, Норвегія, Кіпр, Ісландія

Група «I»
Іспанія, Чехія, Шотландія, Литва, Ліхтенштейн

Жеребкування відбіркового турніру чемпіонату Європи 2012 року, що відбулася сьогодні у Варшаві, цікавило в першу чергу трьох легіонерів «Динамо» – Огнєна Вукоєвича, Мілоша Нінковича та Романа Єременка, збірні яких візьмуть участь у кваліфікаційному раунді. Після його закінчення динамівці поділилися враженнями від результатів.

- Які враження від складу груп відбіркового турніру, куди потрапили ваші збірні?

Вукоєвич: Гадаю, Хорватія потрапила до дуже хорошої групи (група «F» – прим.) і в результаті вийде до фінальної частини чемпіонату Європи. Можете навіть написати, що у фіналі турніру зустрінуться збірні Хорватії та Сербії, – Огнєн посміхнувся, поглядаючи у бік свого сусіда за номером Нінковича.

Нінкович: Мені сподобалася група, в якій нам доведеться виступати (група «С» – прим.). З першої корзини не хотілося потрапити на Голландію, Англію чи Іспанію. Італія – цілком прийнятний варіант, та й кілька разів ми вже досить успішно грали зі «Скуадрою Адзуррою». Важко буде із Словенією, яка останнім часом демонструє хороший футбол, і Північною Ірландією. Навіть незважаючи на те, що в групі зібралися три учасники майбутнього чемпіонату світу, підсумками жеребкування я, в принципі, залишився задоволений.

Єременко: Буде цікаве протистояння, особливо із збірною Швеції. Щоб було більш зрозуміло, для нас матчі зі шведами такі ж принципові, як для українців поєдинки із збірною Росії.

- У порівнянні з відбірковою групою на чемпіонат світу-2010, склад груп став сильнішим чи слабкішим?
Вукоєвич: Гадаю, слабкіший, перш за все через відсутність збірної Англії. Утім, легко не буде: нам доведеться здійснити непростий виїзд до Грузії, поєдинкі з прогресуючою командою Ізраїлю. І, звичайно ж, Греція, добре знайома Україні. Але хорвати все одно будуть сильніші (посміхається).

Нінкович: Рівень збірних як і раніше достатньо високий. Але й найважчою нашу групу назвати не можна. Тій же Франції, яка протистояла нам у відбірковому турнірі до ЧС-2010, також дістався непростий варіант.

Єременко: На мій погляд, все ж таки слабкіший (група «Е» – прим.). У відборі на чемпіонат світу нам протистояли німці та росіяни, а зараз цілком реально поборотися за друге місце із збірною Швеції. Гадаю, перший рядок у таблиці залишиться за Голландією.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер