Динамівці випробували газон стадіону Центральний

Динамівці випробували газон стадіону Центральний

Три години польоту з Борисполя до Актобе, потім перевели велику стрілку годинника ще на два кола вперед... (дивіться фоторепортаж прильоту)

За місцевим часом динамівці стали на казахстанську землю о четвертій годині дня, занурившись до автобусу, який чекав на них, і в супроводі міліцейського ескорту за якихось чверть години дісталися Dastan Hotel, найбільш комфортабельного готелю столиці Актюбінської області.

Друга половина дня вівторка у динамівців була розписана буквально за хвилинами. Обід в готелі, короткий відпочинок, та о сьомій вечора на останнє перед грою з «Актобе» тренування.

Шлях на схід

Центральний стадіон Актобе, як і випливає з назви, розташований у самому центрі 350-тисячного міста. Навколо нього п'яти-дев'ятиповерхові будинки, трохи далі приватні споруди та промислові підприємства. А ще далі – продувається всіма вітрами безкрайній степ. Його динамівці змогли побачити з борту літака. Актобе знаходиться на самому краю географічного кордону між Європою та Азією, так далеко на схід на офіційні матчі наша команда останні двадцять років не літала (відстань від Києва до Актобе 2296 км). Зате тренерський штаб команди чудово пам'ятає матчі в чемпіонаті СРСР проти «Кайрата», як складно було здобувати очки у цьому специфічному в усіх відношеннях регіоні.

Біля самого Центрального стадіону на приміщенні каси російською мовою висить табличка «Квитків немає». Написано саме російською, на відміну від розташованих поруч десятків різних повідомлень на казахському. Як повідомила співробітниця, зроблено це для зручності вболівальників як «Актобе», так і «Динамо». Усі 13 тисяч квитків було викуплено в перший же день продажів, причому ціни на них були встановлені доволі високі як для місцевого глядача. Про це жалкував перед матчем і наставник «Актобе» Володимир Нікітенко: «Стадіон явно замалий як для такого матчу. На площі біля нього встановимо великі екрани, нехай усі бажаючі, хто не зміг придбати квиток, вболіває за нашу команду». Також наставник зазначив, що володіє достатньою інформацією про «Динамо», хоча ніхто з його помічників до України переглядати ігри не їздив. «Із плівками проблем немає, вивчали «Динамо» за останніми чотирма іграми. Ми орієнтуємося в тому, що представляє із себе наш суперник», – зазначив тренер «Актобе».

Погоджувався із тренером і капітан команди Петро Бадло: «Приклад «Шахтаря» (клуб із Караганди переграв днем ​​раніше «Селтик» 2:0) показує, що нікого у футболі не потрібно боятися. Проти «Динамо» наші гравці мають викластися навіть не на 150, а на 200 відсотків».

Залишилося обрати найкращих

Тренування «Динамо» розпочалося за місцевим часом о восьмій вечора, сонце до цього часу поступово сідало за обрій. Температура повітря в Актобе така ж, як і київська, близько 23-25 ​​градусів тепла. Певного дискомфорту додають пориви вітру, які цілий рік гуляють казахськими степами. З ним можна лише змиритися, така специфіка місцевого клімату.

У занятті, відкритому для ЗМІ на перші 15 хвилин, узяли участь всі 21 гравець, які приїхали до Актобе (дивіться фоторепортаж тренування).

За цей час футболісти встигли провести розминку та ігрові вправи в «квадратах».

Без будь-яких обмежень тренується Євген Хачеріді, який пропустив останню гру чемпіонату через біль у нозі. Його повернення дуже доречне, враховуючи важку травму Євгена Селіна. Вибір гравців нині в Олега Блохіна достатній, на кожній позиції мінімум по два виконавці. Трьом динамівцям, які приїхали до Актобе, доведеться змиритися з непотраплянням до заявки на матч.

Плани на четвер

Перед матчем динамівці будуть максимально зосереджені на підготовці до нього. В одному із залів готелю Олег Блохін проведе установку на гру. Перед обідом запланована півгодинна прогулянка. Швидше за все, вона пройде у прилеглому до готелю Парку імені Першого Президента Республіки Казахстан, одній з головних визначних пам'яток міста.

Матч «Актобе» – «Динамо» відбудеться в четвер, 22 серпня, на Центральному стадіоні Актобе. Початок о 16:00 (час київський).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера, В. Тимченка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер