Динамівці звітували перед журналістами і вболівальниками

Динамівці звітували перед журналістами і вболівальниками

Сьогодні на тренувальній базі «Динамо» в Конча-Заспі відбувся день відкритих дверей для журналістів. Також у якості експерименту на прес-конференцію були допущені вболівальники з офіційного фан-клубу. Перед громадськістю тримали слово генеральний директор Резо Чохонелідзе, головний тренер команди Юрій Сьомін, тренер з фізподготовки Вінченцо Пінколіні, капітан команди Сергій Ребров, а також румунський півзахисник Тіберіу Гіоане.

Юрій Сьомін: Як ви знаєте, з 8 по 21 лютого ми перебували на зборі в Марбелії. Це був збір так званого другого етапу, який передбачав досить велику кількість спарингів. Усього в Іспанії ми їх провели шість. Практично всі наші футболісти зіграли однакову кількість часу.

Якщо в перших двох матчах – з «Зенітом» і «Белхатовом» - хлопці грали по 45 хвилин кожен, то в наступн6их зустрічах ми намагались, щоб гравці більше часу провели на полі і відповідно отримали більш серйозне навантаження. Усі гравці отримали нагоду проявити себе, а ми отримали досить обширну інформацію по кожному з гравців. Щодо власне матчів, ми їх зіграли по-різному. Були і дуже вдалі ігри, були поєдинки, проведені на середньому рівні. Особливо це стосується нашої останньої гри проти ірландського «Богеміанса». Попри нашу перемогу, якість гри залишила бажати кращого. Напевно, це закономірно, тому що матч проводився в останній день, напередодні від’їзду до Києва, хлопці грали на фоні втоми і всім, очевидно, хотілось додому. Але я вдячний команді за проявлений характер, оскільки в такій важкій грі хлопці все ж зуміли здобути перемогу.

Усі матчі, проведені на зборі в Марбелії, було досить жорсткими, чого нам, звичайно, не хотілось. У результаті травми в Реброва, Юссуфа, Нінковича. Сподіваємось, що до матчу з «Дніпром» Ребров відновиться, але травму в матчі з «Ростовом» він отримав досить болючу…

Умови в Іспанії були дуже хороші – ми могли тренуватись на відмінних полях, проводили хороші контрольні поєдинки, жоден із яких не зірвався. За час перебування в Іспанії практично всі дні були робочі, гравцям було надано лише оди вихідний.

Заключний етап нашої підготовки пройде в Києві, на нашій базі. Є кілька причин, чому ми повернулись раніше. По-перше, команді потрібно час на адаптацію до інших погодних умов і полів, на яких доведеться грати. По-друге, гравці зможуть побути вдома, поруч із сім’ями. Хоча режим роботи у нас буде досить строгий: заїзд на базу вранці і перебування до вечора. 29 лютого з’їжджаємось на передматчевий збір, а наступного дня ввечері вирушаємо до Дніпропетровська.

Такі плани нашої подальшої підготовки. Додам, що на збір в Іспанію не зміг поїхати Маркович, який займається в Києві за індивідуальною програмою. Зараз серб отримав «добро» від лікарів, і вже приступив до занять у загальній групі. Не було на останньому зборі і Романчика. Через травми так і не вдалось переглянути його в ділі за весь зимовий період підготовки. Але зараз він уже одужує. Також невелика травма в Реброва, про яку я вже згадував. Усі решта здорові.

- Восени лунало багато критики про незадовільну фізичну готовність гравців «Динамо». У відповідь звучали слова про те, що необхідно провести повноцінний цикл підготовки. Чи можете ви зараз сказати , що вдалось проробити хорошу роботу?

Вінченцо Пінколіні: Ми дуже добре попрацювали на зборах в Ізраїлі і Марбелії. Я встиг помітити, що фундамент фізичної підготовки в команди вже закладено, тому ми приступили до подальшого етапу. Моя робота спрямована на те, щоб «Динамо» було повністю готове фізично до початку весняної частини чемпіонату України. Потім ми будемо виконувати вже заплановану програму, яка носитиме підтримувальний характер. Це стосується команди загалом – і вікових футболістів, і молодих хлопців. Тобто програма розрахована на всі вікові категорії, аби не надломити молодь і не перенавантажити ветеранів. Наша робота, можна сказати, іде цілеспрямовано. Окрім того, зараз у нас хороша сучасна технологія, яка надає можливість краще готувати молодих талановитих футболістів, які не поступається тим, яких мені довелось бачити в Європі. Наша мета – дати їм можливість проявити себе.

- Юрію Павловичу, команда дійсно стала виглядати бадьоріше?

Юрій Сьомін: Такі оцінку я давати не стану. Фізпідготовку потрібно розглядати в цілому, не відриваючи її від технічних і тактичних кондицій. Якщо ж усі компоненти будуть окремими, нічого не вдасться. Позитивний момент – гравці дуже добре сприйняли запропоновану їм програму. У мене немає претензій до виконання ними програми.

- Ви вже визначились із основною обоймою команди, а також із тими футболістами, із якими клуб розпрощається?
Юрій Сьомін: А ви все «прощатись» і «прощатись»? Скільки можна порщатись? Не можу зрозуміти…

- Тоді, чи визначились ви з «основою»?

Юрій Сьомін: Це вже інша справа. Звичайно, уже є група гравців, яка буде включена в заявку на матч із «Дніпром». Це і є наша основна обойма із 16-18 чоловік. А прощатись ні з ким не потрібно. Усі гравці працюють добре. Інша річ, якщо хтось із не хоче пов’язувати долю з «Динамо», то тоді будемо розглядати варіант із прощанням.

- Відомий футбольний агент Шандор Варга заявив, що на сьогодні було заплановано переговори з керівництвом «Динамо» щодо можливо переходу Сергія Реброва до казанського «Рубіна». Чи мали такі переговори місце?

Резо Чохонелідзе: Особисто я з Шандором не контактував. Більше того, не знаю, звідки така інформація.

- Сам Варга заявив пор це…
Резо Чохонелідзе: Гадаю, що Шандор повинен влаштуватись журналістом. Я бачу, що він двічі на встигає давати інтерв’ю. Не знаю, що скаже Сергій, але з агентом я не розмовляв.

Сергій Ребров: На різноманітних сайтах я читав інформацію про те, що Реброву пропонують шалені гроші – 3,5 доларів на рік. Я навіть не уявляв, що таке можливо! Так, я знаю, з боку «Рубіну» є певний інтерес, але це не означає, що я перейду в іншу команду. Поки я знаю лише, що «Рубін» веде переговори з «Динамо». На даний момент я гравець київської команди, і з клубом у мене завершується контракт лише через півроку. Що буде далі – побачимо. Зараз же я готуюсь до сезону і не думаю, де гратиму потім. У мене є контракт із «Динамо», і я його виконую.

Юрій Сьомін: По Реброву зараз є багато пропозицій, і в цьому плані ви праві.

Сергій Ребров: Ким був Ребров до Кубка Першого каналу? Якби не прийшов у «Динамо» Юрій Павлович, я б взагалі міг і не з’явитись на цьому турнірі. Адже до цього я сидів у запасі, а багато говорили пор те, що до закінчення контракту мені слід шукати нову команду. А зараз уже такий ажіотаж, що Ребров нарозхват у всіх російських команд. А до Кубка Першого каналу з Ребровим, по-моєму, взагалі уже попрощались.

- Якщо «Динамо» запропонує тобі однорічний контракт, тебе це влаштує чи наполягатимеш на дворічній угоді?

Сергій Ребров: Я поки нічого не хочу слухати про «Рубін» чи інші команди. Я хочу спокійно готуватись до чемпіонату. А всю інформацію ви напевне зможете дізнатись у президента клубу.

- Ти б хотів завершити кар’єру в «Динамо»?

Сергій Ребров: Я давно це говорив багато разів, і зараз повторюсь: я завжди хотів грати в «Динамо», і надалі хочу грати в цьому клубі (Аплодисменти в залі)

- Який твій нинішній стан після травми?
Сергій Ребров: Сьогодні вже буду бігати. Сподіваюсь до матчу з «Дніпром» повністю відновитись. Усе залежить від рішення лікарів і стану коліна.

Резо Чохонелідзе: Гадаю, що такий гравець як Ребров – це флагман «Динамо», частина історії нашого клубу. При цьому, в нього є також досвід виступів у Європі. Я б хотів, щоб Ребров завершив свою кар’єру в «Динамо» і передав досвід починаючим футболістам нашої команди. Сергій дав нам слово, що зробить все, аби до закінчення сезону принести максимальну користь.

- Найближчий суперник, «Дніпро»,поміняв половину команди. Що можете сказати про команду Протасова? Як «Динамо» готується до матчу в Дніпорпетровьску?

Юрій Сьомін: Я добре знаю Протасова. Це дуже хороший спеціаліст, який себе проявив у Греції і, напевно, неспроста його команда зараз перебуває на першому місці. Ми нікого не боїмось, але це серйозний суперник.

- Як ви розцінюєте шанси «Динамо» на перемогу в чемпіонаті України? Що вам може завадити?

Юрій Сьомін: На перешкоді можуть стати суперники. А шанси розцінюю як дуже хороші. Хоча календар ігор у нас досить непростий. Із «Дніпром» ми граємо на виїзді, а з «Шахтарем» у нас взагалі матчів не залишилось. А це все ігри, які за звичай походять, як мовиться, за шість очок. Але ми самі потрапили в цю ситуацію, а тому і самі повинні з викарабкатись.

Хотів ще повернутись до теми, яку вже обговорювали. Адже це добре, що гравцям «Динамо» надходять запрошення від інших клубів. Це свідчить, що наша команда живе. Працює, що її гравці комусь потрібні. Це великий стимул як для гравців, так і для клубу. Керівництво ж клубу повинно вирішувати, відпускати такого гравця чи залишити. Мені б хотілося, щоб гравці, які бачили переможні традиції і завойовували важливі трофеї, такі як Ребров, Шовковський ті інші, залишались у клубі. І не просто залишались, і й добре при цьому грали. Зараз вони грають добре, і тому мені б хотілось, щоб вони виступали в «Динамо» ще довго. Тому ситуація тут непроста.

- Юрію Павловичу, на скільки до нових амплуа адаптувались Юссуф і Михалик? Чи адаптувались вони настільки, що можна їх очікувати на цій позиції в матчі з «Дніпром»?

Юрій Сьомін: Усього можна очікувати. Побачимо. Щодо Юссуфа, то він зможе добре зіграти практично на всіх позиціях, окрім воріт. Хоча, можливо, і воротарем зіграти може. Як гадаєш, Сергію?

Сергій Ребров: Запасним – так точно.

- Чи можна стверджувати, що ви віддаєте перевагу мати на позиції опорного півзахисника гравця, здатного не лише розрушати, але й конструювати атаки команди?

Юрій Сьомін: Мені б хотілось, щоб було саме так. Гадаю, у нас такі можливості є. Той же Гіоане може не лише розрушити, але й уміє добре створювати.

На цій позиції також відмінно вписувався в ігрові схеми Корреа, Юссуф. Найближчим часом у першій команді може з’явитись Гармаш, який зараз перебуває в молодіжній команді. Є ще Дядечко. Потрібно почекати трохи часу, оскільки зовсім поруч зростає молода плеяда футболістів, яка потихеньку починає стукати в двері ми обов’язково повинні звертати увагу і з якими потрібно обов’язково грати.

- Наскільки комфортно почуваєшся на позиції опорного півзахисника?

Тіберіу Гіоане: Так, досить комфортно. Спочатку саме на цю позицію мене і запросили в «Динамо». Це лише потім мене стали використовувати на інших позиціях, зокрема в півзахисті.

- Юрію Павловичу, яка подальша доля Хачеріді і Годзюра?

Юрій Сьомін: З обома підписано контракти, але вони повинні мати ігрову практику. Поки вони виступатимуть за другий склад, причому якомога частіше. На сьогоднішній день за своїм рівнем не дотягують до основного складу. Але хлопці це молоді, тому ігрова практика їм просто необхідна.

- Тіберіу, ти прекрасно розмовляєш російською – грамотно і практично без акценту. А як справи в інших легіонерів з російською мовою?

Тіберіу Гіоане: Усі хлопці розуміють російську мову Найголовніше тут – спілкування. Я дуже швидко вивчив російську мову, тому що, прийшовши в «Динамо», жив у одній кімнаті з Кардашем. Якщо ж іноземці живуть і спілкуються лише між собою – проблем не уникнути.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер