Крок до мети

Крок до мети

З огляду на турнірну ситуацію, у Запоріжжі, де зустрічалися місцевий “Металург” та київське “Динамо”, перемога була потрібна обом командам. Кияни не мають права втрачати очки, коли на п’яти наступає “Шахтар”, а запоріжці відчайдушно чіпляються за рятуючу від вильоту до нижчого дивізіону чотирнадцяту сходинку. Клас та майстерність принесли цього вечора гостям перемогу 3:0, хоча дісталася вона не так вже й легко.

Керманич господарів Іван Каталінич відверто перестрахувався, виставивши у стартовому складі одразу шість оборонців. Михайличенко зі складом не експериментував. Лише Флорин Чернат у центрі півоборони посів місце Йєрко Лєко, якому тренер надав відпочинок. Кияни з перших хвилин зустрічі захопили ініціативу, намагаючись вже на початку матчу матеріалізувати територіальну перевагу. Запоріжці надійно відбивалися, частенько при цьому використовуючи недозволені прийоми.

Уже на 10-й хвилині Пеєв, після зіткнення з оборонцем, був змушений залишити гру. Дивом ця ж участь минула Федорова. Після медичної допомоги Сергій повернувся на поле. Лише в першому таймі рефері Олександр Кран показав п’ять жовтих карток, хоча іноді фоли тягнули й на більш суворе покарання. Ледь не єдиний гострий момент біля воріт надійного Глущенка змарнував Ринкон. Бразилець пробивав головою з шістьох метрів, але на місці опинився воротар.

Друга половина зустрічі стала продовженням першої. Лише з однією різницею - створені моменти кияни вміло матеріалізували у три забитих м’ячі. Спочатку невтомний Олександр Хацкевич одним дотиком переправив “смугастого” у ворота після удару головою Максима Шацьких. За двадцять хвилин Флорин Чернат сольний прохід у штрафну увінчав потужним ударом у лівий від голкіпера кут. А наприкінці матчу крапку після фірмової “віялової” комбінації ударом по порожнім воротам поставив голеадор Шацьких.

Кінцівка зустрічі була повною протилежністю першому тайму. Ледь не кожна з атак могла змінити рахунок на користь однієї з команд. Після чудового удару здалеку вийшовшого на заміну Милославлевича м’яч “поцілував” поперечину, а кияни, що втрьох виходили на одного оборонця, забарилися з ударом.

Фінальний свисток судді Крана зафіксував перемогу “Динамо” над запорізьким “Металургом” 3:0. Головний переслідувач киян донецький “Шахтар” свій поєдинок 27-го туру також виграв, тож відстань у одне очко між головними претендентами на “золото” залишається. Наступний матч підопічні Олексія Михайличенко проведуть у Києві в понеділок проти сімферопольської “Таврії”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер