Динамівці дотримуються пасхальних традицій

Динамівці дотримуються пасхальних традицій

Після світлого дня Пасхи динамівці розповіли, як провели свято. Виявилося, для багатьох гравців це справді значимий день, вони дотримуються традиції ходити до церкви, фарбувати яйця та готувати святкові страви.

Тарас Михалик, захисник «Динамо»:

- Пасха, як і Різдво, це сімейне свято, тому зазвичай відзначаю його вдома, в Любешіві. Цього року поїхав до Луцька до тещі. Турніру з розбиття яєць у нас немає, але спаринги із сестрами проводимо обов’язково. Переможці бувають різні, але найчастіше виграє молодша сестра. Цього дня ми з дружиною вранці ходили святити паску. Це варте того, щоб рано встати. Буває, на Пасху в нас заплановані ігри, але я вважаю, що грати в такий великий день не зовсім правильно.

Андрій Ярмоленко, нападник «Динамо»:

- Пощастило, що матч у нас був у суботу, все ж таки, на Пасху не дуже хотілося грати. В неділю я не полінивався, встав о п’ятій ранку, разом із дівчиною пішли до церкви святити пасочки. А вдень із друзями поїхали на природу, благо, погода дозволяла. Напевно, така традиція не в нас одних. Мені було цікаво фарбувати яйця, у цьому процесі брав участь особисто. Був у нас і традиційний турнір з розбиття яєць, але цього року явного лідера не було (посміхається). На другий день поїхав до батьків, все ж таки Пасха – сімейне свято. Що стосується поста, наскільки я знаю, його дотримується Мілош Нінкович. Я ж не витримую, дуже полюбляю їсти м’ясо.

Тетяна, дружина півзахисника «Динамо» Олександра Алієва:

- Цього разу нічого особливо цікавого в нас не сталося. Ми відзначали свято в сімейному колі. Добре, що нашим футболістам дали два дні вихідних, ми змогли провести час усі разом. Як завжди, всією сім’єю ходили до церкви, цієї традиції дотримуємося щороку. Більше всіх яєць розбив Саша, втім, він завжди виграє (посміхається).

Деяна, дружина півзахисника «Динамо» Мілоша Нінковича:

- Цього року ми відзначали свято в Києві, оскільки Мілошу потрібно відновлюватися після травми. Як завжди, в неділю рано вранці ходили до церкви причащатися, після цього в нас був традиційний сніданок: шинка, сир та яйця. А на обід прийшли гості. У п’ятницю ми пофарбували яйця, причому Мілош зробив це вперше, оскільки він вперше вдома напередодні свята, а не готується до гри. Коли б’ємо яйця, в нас традиція: першим потрібно брати яйце червоного кольору, щоб усі в сім’ї були здорові.

Огнєн Вукоєвич, півзахисник «Динамо»:

- Я вважаю це свято сімейним, тому щороку їду відвідати батьків до Хорватії. Похід до церкви для нас обов’язковий і цього року не стали робити виключення. Мама пофарбувала яйця, накрила святковий стіл. Що стосується поста, зазвичай я його не дотримуюся, оскільки професійному футболісту це доволі складно робити. У нас свій режим спортивного харчування.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер