Динамівці (U-13) перемогли на турнірі в Миколаєві!

Динамівці (U-13) перемогли на турнірі в Миколаєві!

У змаганні, присвяченому дню визволення міста від німецько-фашистських загарбників, брали участь 16 команд – представники майже всіх провідних клубів України. Не були представлені лише львівські «Карпати». Окрім «Металіста», «Дніпра», «Шахтаря», «Динамо», серед учасників були київські команди, а також філії «гірників».

Команди були поділені на чотири групи, причому клуби Прем'єр-ліги розвели по різних групах. У квартеті разом із динамівцями боролися кременчуцький «Кремінь», СДЮШОР (Запоріжжя) та СДЮШОР «Чорноморець» (Одеса). До чвертьфіналу виходили по дві найкращі команди з кожної групи. За регламентом суперники грали два тайми по 25 хвилин. Детальніше про виступ своїх підопічних розповів їхній наставник Валерій Краснощок:

- Груповий етап ми пройшли доволі впевнено, обігравши всі команди: одеситів із рахунком 3:0, гостей із Кременчука – 3:1 та запорожців – 8:0, і вийшли до чвертьфіналу з першого місця. Також відзначу, що в турнірі брала участь і наша друга команда під назвою «Діназ», яка також грає й у чемпіонаті міста. Вони також вдало подолали групу та з першого місця вийшли до чвертьфіналу, щоправда, там поступилися дніпропетровському «Дніпру» 0:1.

Перша ж команда зустрічалася з київською «Зміною-Оболонь». Вийшла непроста гра, основний час закінчився внічию 0:0, оскільки суперники повністю грали від оборони й майже не переходили центр поля. Нам не вдалося розкрити їхній захист, тож переможця довелося визначати в серії пенальті. Ми виявилися більш вдалими, наш воротар відбив кілька одинадцятиметрових ударів.

У півфіналі нам випав «Дніпро», а «Чорноморець» грав із «Шахтарем». Вважаю, саме цей поєдинок для нашої команди був найскладнішим за весь турнір, оскільки «дніпряни» виглядали дуже добре. Я їх переглядав і під час групової стадії й можу сказати – це граюча, грамотна команда, у них дуже хороший підбір гравців. Тим не менш, ми змогли їх обіграти 1:0, але, повторюся, ця зустріч була схожа на фінал. У паралельному матчі основний час завершився внічию 2:2, а по пенальті сильнішими виявилися «гірники».
Фінальний поєдинок на радість організаторам та глядачам вийшов класичним «Динамо» – «Шахтар». Чесно кажучи, я теж хотів із ними зустрітися, щоб і хлопців перевірити на тлі хорошого суперника, і свою роботу підсумувати. На полі у ​​нас була повна перевага, на відміну від попереднього поєдинку з «Дніпром». «Шахтар» грав від оборони, наших гравців зустрічали лише на своїй половині поля, тому біля наших воріт моментів майже не було. Ми же створили 3-4 стовідсоткових можливості для взяття воріт. Але забити вдалося наприкінці гри. Вважаю, підсумок справедливий, наша команда на турнірі об'єктивно була найсильнішою.

Найкращим гравцем всього турніру було визнано центрального захисника та капітан команди Антона Боля, а приз глядацьких симпатій отримав Денис Бунчуков, який діяв нестандартно, забивши і «Дніпру», і «Шахтарю».

Загалом, вийшов малий фінал чемпіонату України за участю найкращих команд – їх не завжди вдається зібрати разом.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер